NA DANAŠNJI DAN BOMBARDOVANA TELEVIZIJA

23. aprila 1999. godine, posle mesec dana od otpočinjanja NATO agresije, agresori su bombardovali zgradu Radio televizije Srbije (RTS) u centru Beograda, u Abardarevoj ulici, i pritom usmrtili 16 radnika RTS-a.Bombardovanje zgrade televizije po svim kriterijumima predstavlja nesumljiv ratni zločin i kršenje zakona i običaja ratovanja jer se radi o civilnom objektu. Tu činjenicu ni na koji način ne mogu prenebegnuti svi koji opravdavaju NATO zlikovce i njihovu agresiju nad Saveznom Republikom Jugoslavijom 1999. godine. Ovaj NATO zločin samo je jedan primer, ali i jedan od najprepoznatljivijih simbola NATO ratnih zločina nad civilima i civilnom infrastrukturom tokom agresije licemerno nazvane „Milosrdni anđeo“.

Za ovaj zločin počinioci još uvek nisu odgvorali. Ubice su još uvek na slobodi a porodice i prijatelji stradalih bezuspešno zahtevaju pravdu i makar malo ublaženje nenadokandivog bola i gubitka.

Aktivisti NKPJ-SKOJ su odali počast nevinim žrtvama NATO imperijalista isticanjem tansparenata s likovima najodgvornijih za NATO agreesiju nad SRJ, na kojima je pisalo UBICE SU NA SLOBODI!

Neka je večna slava radnicima RTS-a, nevinim žrtvama NATO imperijalista!

Beograd,

23.04.2014