NATO KOČNIČAR MIRA I PROGRESA

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje učešće ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića na NATO samitu organizovanom u Njuportu, u Velikoj Britaniji. NKPJ šalje drugarske pozdrave solidarnosti učesnicima anti-NATO demonstracija održanih u Njuportu koje su pokazale da se radni narod Velsa i Britanije ne slaže sa imperijalističkom politikom vlade u Londonu koju koordinira sa drugim imperijalističkim centrima moći, prvenstveno u Vašingtonu i Briselu.Učešće Srbije na tom samitu predstavlja uvredu za sve istinske patriote i anti-imperijaliste u našoj zemlji. NATO je udarna pesnica zapadnog imperijalizma koji je razbio našu socijalističku domovinu Jugoslaviju i izazvao krvavi bratoubilački rat na njenim prostorima. NATO je 1999. godine izvršio zločinačku agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju a nakon toga okupirao južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju gde si i sada nalazi. Trupe NATO su prisutne i u Bosni i Hercegovini i Makedoniji. NATO je okupatorska vojna sila u mnogim zemljama širom sveta i na globalnom nivou zarad interesa zapadnog imperijalizma izaziva razaranje, nestabilnost i gubitak ljudskih života. NATO i zapadni imperijalizam podržavaju i kontrolišu reakcionarne režime i organizacije širom sveta i uvek su u prvoj liniji borbe protiv progresivnih vlada i pokreta.

Srpski narod je uvek bio slobodoljubiv i nikada nije tolerisao okupatore ali sa druge strane je i miroljubiv i ne želi da učestvuje u okupaciji drugih naroda i država bilo gde u svetu. Zbog toga Srbija nikada ne sme da postane član zločinačke imperijalističke udarne pesnice NATO. NKPJ zahteva da Srbija odmah prekine svaku saradnju sa NATO kao i sa programom “Partnerstvo za mir” koji prestavlja predvorje za ulazak u tu vojnu imperijalističku organizaciju. NKPJ zahteva da se pripadnici Vojske Srbije odmah povuku iz operacije Evropske unije u Somaliji, čije interese zajedno sa interesima drugih zapadnih imperijalista zastupa NATO i protiv je njihovog upućivanja u Centralnoafričku Republiku i učešća u bilo kojoj “mirovnoj” misiji koja ima karakter imperijalističke okupacije i mešanja u unutrašnje stvari drugih zemalja.

NKPJ zahteva da NATO trupe odmah napuste teriroriju Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine i Makedonije kao i drugih balkanskih zemalja u kojima se nalaze.

Ne u NATO!

Živela anti-imperijalistička borba naroda sveta!

NATO napolje sa Balkana!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

05. septembar 2014. godine