BEZ SARADNJE SA KIJEVSKOM FAŠISTIČKOM HUNTOM

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje zbog toga što prilikom telefonskog razgovora sa predsednikom Ukrajine Petrom Porošenkom, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić nijednom rečju nije osudio skandalozni zakon kojim je kijevska fašistička hunta zabranila komunističke i sovjetske simbole i time, faktički, komunističku ideologiju stavila van zakona.Takođe, NKPJ najoštrije protestuje što tom prilikom buržoaski pro-imperijalistički premijer Vučić nije osudio isto tako skandaloznu odluku kojom je kijevska hunta rehabilitovala pripadnike banderovskih i drugih ukrajinskih kvinslinških formacija koje su izdale svoj narod i Sovjetski Savez i borile se na strani nacističkog hitlerovskog okupatora u Drugom svetskom ratu. NKPJ izražava i protest zbog toga što Vučić nijednom rečju nije osudio nepravedni rat koji kijevska fašistička hunta vodi protiv naroda Donjecke i Luganske Narodne Republike, zločinačko granatiranje civilnih ciljeva, drska nastojanja kako bi se zvanično zabranio rad Komunističkoj partiji Ukrajine, proganjanje ruskog i pro-ruski orijentisanog stanovništva, ubijanje, prebijanje, hapšenje, otmice komunista, antifašista, antiimperijalista i istinskih rodoljuba širom Ukrajine koji se protive pro-imperijalističkoj politici kijevske fašističke hunte i njenu drsku saradnju sa krajnje reakcionarnim neo-nacističkim elementima zadojenih bolesnim idejama hitlerizma, rasizma i antisemitizma.

NKPJ osuđuje i u potpunosti odbacuje međusobne pozive koje su buržoaski pro-imperijalistički premijeri Vučić i Porošenko uputili jedan drugom da posete Srbiju odnosno Ukrajinu. Vučić je kao premijer Srbije bio dužan da osudi nedemokratske i fašističke zakone koje je donela kijevska hunta. Zabrana sovjetskih i komunističkih simbola u Ukrajini uoči 70. godišnjice pobede nad fašizmom istovremeno predstavlja zabranu simbola pod kojima je srušen naci-fašizam što je neoprostiva uvreda za sve zemlje koje baštine antifašističku tradiciju, poput Srbije. Sasvim je jasno da Vučić nije izrekao nijednu jedinu osudu na račun kijevske hunte zbog toga što je imperijalistička Evropska unija podržava u potpunosti a isto tako sasvim je jasno da i Vučić i Porošenko sprovode antinarodnu i pro-imperijalističku politiku.

NKPJ izričito zahteva od Vlade Srbije da odmah osudi sramne nedemokratske i fašističke zakone kijevske hunte i da odmah povuče ambasadora naše zemlje iz Ukrajine i da otkaže gostoprimstvo diplomatama koji predstavljaju Porošenkov režim u Beogradu. NKPJ zahteva da Vlada Srbije osudi zločinačko ponašanje kijevske hunte prema narodu Donjecke i Luganske Narodne Republike kao i svim drugim antifašistički i antiimperijalistički orijentisanim građanima Ukrajine koji ne žele da žive pod fašističkim režimom Porošenka, podržanog od strane zapadnog imperijalizma. NKPJ traži od Vlade Srbije da povuče odluku o poseti Kijevu kao i o poseti visoke delegacije kijevske fašističke hunte Beogradu. NKPJ poručuje da predstavnici Porošenkovog fašističkog režima nisu dobrodošli!

NKPJ koristi i ovu priliku da se solidariše sa svojim sestrinskim organizacijama, Komunističkom partijom Ukrajine, Savezom komunista Ukrajine, narodom Donjecke i Luganske Narodne Republike, svim antifašistima i antiimperijalistima , iskrenim ukrajinskim patriotama u borbi protiv kijevske fašističke hunte i njenih pokrovitelja imperijalističkih Sjedinjenih Amaričkih Država, NATO i Evropske unije.

Dole sa kijevskom fašističkom huntom!

Porošenko dalje ruke od Komunističke partije Ukrajine!

Fašizam neće proći!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

25. 04. 2015.