DELEGACIJA NKPJ I SKOJ PRISUSTOVALA PROSLAVI DANA NEZAVISNOSTI VENECUELE

Delegacija NKPJ i SKOJ-a je prisustovala prijemu u Ambasadi Bolivarske Republike Venecule povodom Dana nezavisnosti Venecuele i svečanog osnivanja mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranka u Srbiji. Naša organizacija je podržala ovu inicijativu, koja je nastala na osnovu ideja Fidela Kastra i Uga Čaveza, i takođe će učestvovati u realizaciji njenih aktivnosti. U nastavku možete pročitati tekst deklaracije.DEKLARACIJA

Danas, kada se navršavaju 204 godine od proglašavanja nezavisnosti Bolivarske Republike Venecuele, mi, dole potpisani, građani Srbije različitih profesija: pisci, pesnici, likovni umetnici, muzičari, novinari, naučnici, akademici, univerzitetski profesori, nastavnici, inženjeri, arhitekte, reditelji, sadašnji i bivši članovi nacionalnih i pokrajinskih vlasti, studenti, sportisti, borci za socijalnu pravdu i pripadnici različitih društvenih pokreta, ujedinili smo se radi osnivanja Mreže intelektualaca, umetnika i društvenih pokreta za odbranu čovečanstva – ogranka u Srbiji, koja već postoji u više od pedeset zemalja Evrope, Azije, Afrike, Australije i Okeanije i Latinske Amerike.

Mi, dole potpisani, vođeni principima pravde, slobode, nezavisnosti i poštovanja suvereniteta svih naroda, suprotstavićemo se svim oblicima imperijalizma, globalizacije i NATO-a, i neumorno ćemo raditi na produbljivanju prijateljskih veza između naroda i na izgradnji sveta socijalne pravde kao jedine garancije istinskog i trajnog MIRA, zastupajući uzvišene ciljeve usvojene na Plenarnoj skupštini svetskog susreta intelektualaca i umetnika za odbranu čovečanstva održanoj 6. decembra 2004. godine u Karakasu.

Želimo da ČESTITAMO revolucionarnom narodu Venecuele, njegovim slavnim bolivarskim oslobodilačkim oružanim snagama i vladi predsednika Nikolasa Madura, koji nastavlja zaveštanje večnog predsednika Uga Čaveza, na 204. godišnjici nezavisnosti od španskog kolonijalizma.

Čavez živi, borba se nastavlja!

Živećemo i pobedićemo!