DODIKOVE ŠOVINISTIČKE BALJEZGARIJE

Nova komunistička partija Jugoslavije ( NKPJ) najoštrije protestuje zbog intervencije policije Republike Srpske koja je tokom obeležavanja 73. godišnjice bitke na Kozari sa svečanosti udaljila nekoliko osoba zbog pevanja partizanskih pesama.NKPJ izražava solidarnost sa antifašistima koji su bili meta buržoaske policije i naglašava da je tim činom još jednom demonstriran antikomunistički, antijugoslovenski i četnički karakter režima u Republici Srpskoj. NKPJ isto tako oštro osuđuje neistinite i zlonamerne izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika izrečene u govoru tokom svečanosti na Kozari da su ustanak u Drugom svetskom ratu u Bosni i Hercegovini digli “samo Srbi”, i da je “samo taj narod učestvovao u narodno-oslobodilačkoj borbi dok su se drugi uključili pred kraj rata”. Dodik je izgovorivši te grozomorne laži i još neke gluposti potvrdio da je najobičniji nacional-šovinista, promoter četništva i istorijskog revizionizma, antijugosloven i antikomunista. Dodik je tokom svog govora pokušao da se prikaže kao “patriota” ali je sasvim jasno da je on samo činovnik marionetskog pro-imperijalističkog režima u Banjaluci koji poput pro-imperijalističkih marioneta iz Sarajeva takođe prihvata okupaciju Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Srpske, od strane zapadnog imperijalizma. Dodikova vlada ne može da donese nijednu odluku ako je ne odobri kolonijalni upravnik BiH i Republike Srpske, visoki predstavnik zapadnog imperijalizma. Takođe, pozuato je da je tokom krvavog bratoubilačkog rata u BiH koji je izazvao zapadni imperijalizam, Dodik, u to vreme opozicioni buržoaski političar, bio jedan od njegovih najvernijih pobornika. Takođe, taj vajni “patriota” je od imovine koju je stvorio radni narod, medju njima i srpski, rasprodao stranom i domaćem kapitalu sve što je mogao. Stoga je svako Dodikovo predstavljanje kao “patriote” više nego smešno. Međutim, taj lažni “patriota” se usudio da javno uvredi istinske patriote, bosansko-hercegovačke Muslimane i Hrvate, koji su se zajedno sa svojom braćom Srbima 27. jula 1941. godine digli na ustanak protiv naci-fašističkog okupatora i narodnih izdajnika, formiravši partizanske odrede. To je istovremeno i uvreda za sve istinske antifašiste i rodoljube na prostoru Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i čitave Jugoslavije.

Tačno je da je veliki broj Srba učestvovao u NOB-u, ali isto tako učestvovao je i veliki broj Muslimana i Hrvata, ali i svih drugih jugoslovenskih naroda i nacionalnih manjina. Tačno je da je u redovima Muslimana i Hrvata bilo kvislinga, ali oni su bili manjina. Kvislinga je takođe bilo u redovima Srba i drugih jugoslovenskih naroda, ali su i oni takođe bili manjina. Kao što u potpunosti odbacuje pokušaje zapadnih imperijalista i petokolonaša da užasni zločin nad zarobljenicima i civilima u Srebrebici predstavi kao “genocid” za koji je odgovoran srpski narod NKPJ po istom principu, odbacuje bedne pokušaje srpskih nacional-šovinista poput Dodika da minimiziraju doprinose drugih jugoslovenskih naroda u NOB-u. Takvim netačnim i zlonamernim izjavama Dodik ide na ruku interesima zapadnog imperijalizma kome odgovara da svađa i deli narode Jugoslavije kako bi pravdao svoje vojno prisustvo na ovim prostorima zarad ostvarivanja svojih pljačkaških i ekspanzionističkih ambicija.

Nikakve laži, nikakav istorijski revizionizam, koji između ostalog propagira i Milorad Dodik, ne mogu promeniti činjenicu da su se jugoslovenski narodi, bratski, rame uz rame borili protiv naci-fašističkog okupatora i domaćih izdajnika. Nikakve baljezgarije bilo kojih šovinista ne mogu baciti ljagu na veliki i nemerljiv doprinos svakog jugoslovenskog naroda i nacionalne manjine u toj svetoj borbi za oslobođenje naše domovine.

Stop istorijskom revizionizmu!

Živelo bratstvo i jedinstvo jugoslovenskih naroda!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

06. jul 2015. godine