SMENA VUJOVIĆA ZBOG UVREDE RADNIH LJUDI

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje sramnu izjavu Dušana Vujovića, ministra finansija Srbije koji je zdravstvenim, prosvetnim i radnicima u kulturi nezadovoljnim zbog toga što je želeo da im umanji plate ukidanjem minulog rada poručio da „ako im se to ne sviđa mogu da potraže drugu državu“.Ta skandalozna izjava demonstrira ne samo oholost i bezobrazluk Vujovića već i činjenicu da ne samo on već i čitava buržoaska pro-imperijalistička Vlada Srbije ne zastupa interese građana Srbije već lihvarskih međunarodnih institucija poput Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke u službi krupnog eksploatatorskog kapitala. Umesto da momentalno bude smenjen nakon svoje grozomorne izjave Vujović je nasuprot tome nagrađen jer ga je buržoaski premijer Aleksandar Vućić postavio na uticajno mesto vršioca dužnosti ministra odbrane, s obzirom da naprednjački buržoaski režim nije imao gde, te je zbog seksističke izjave morao da smeni premijerovog ljubimca Bratislava Gašića koji je svojom tvrdnjom uvredio sve žene i novinarke u Srbiji. U vreme mandata Vujovića desio se još jedan skandal a to je usvajanje Zakona o potvrđivanju Sporazuma Vlade Srbije i NATO o saradnji u oblasti logističke podrške koji našu zemlju dovodi u svojevrstan kolonijalni položaj u odnosu na udarnu vojnu pesnicu zapadnog imperijalizma.

Zbog besramne uvrede na račun radnih ljudi zaposlenih u javom sektoru kao i zbog usvajanja zakona koji omogućava slobodno kretanje kroz Srbiju zločinačkoj formaciji NATO, odgovorne za agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine, što predstavlja uvredu za sve rodoljube, NKPJ zahteva da Vujović momentalno bude smenjen sa pozicija ministra finansija i v.d. ministra odbrane.

Treba istaći da Vujovićeva ideja o ukidanju prava na minuli rad zaposlenih u javnom sektoru nije ispunjena od strane buržoaskog režima Aleksandra Vučića samo iz jednog razloga a to je najava održavanja prevremenih parlamentarnih izbora u Srbiji u aprilu. Čim se izbori okončaju radnička klasa Srbije, a među njima i zaposleni u javnom sektoru, mogu da očekuju nove napade buržoaskog pro-imperijalističkog režima na njihova prava.

Zato NKPJ apeluje na sve sindikate u Srbiji da se ujedine u borbi za prava radnog čoveka i da kontinuirano agituju za ukidanje Zakona o radu i drugih antira-radničkih akata koji su doneti ili čekaju na donošenje.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

14. februar 2016. godine