NATO NIJE PARTNER VEĆ AGRESOR I NEPRIJATELJ

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje donošenje Zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO u Skupštini Srbije koji je nakon toga potpisao predsednik Republike Tomislav Nikolić.Ovaj drski čin buržoaskog pro-imperijalističkog režima u Srbiji predstavlja čin izdaje nacionalnih interesa građana Srbije i uvredu za sve istinske rodoljube i anti-imperijaliste na našim prostorima. Donošenjem tog zakona Srbija je dovedena u vazalni položaj u odnosu na udarnu pesnicu zapadnog imperijalizma, NATO koji je u prošlosti prema našoj zemlji i njenim građanama demostrirao samo agresiju i neprijateljstvo. Naime, donošenjem ovog zakona Srbija se obavezala da garantuje slobodu kretanja i diplomatski imunitet svim pripadnicima NATO u našoj zemlji, kao i privilegije koje sleduju diplomatama po Bečkoj konvenciji. Takođe im omogućava da s našom vojskom razmenjuju poverljive informacije i opremu.

NKPJ smatra da je donošenje Zakona o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO potpuno neprihvatljivo i u suprotnosti sa interesima Srbije kao i slobode, pravde i progresa.

NATO je udarna vojna pesnica zapadnog imperijalizma koja služi ekspanzionističkim ciljevima krupnog kapitala i za pokoravanje slobodoljubivih zemalja, naroda i pokreta.

NATO je zločinačka organizacija koja je zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama i Evropskom unijom razbila našu socijalističku domovinu SFRJ.

NATO je zločinačka organizacija koja je izvela sramnu agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

NATO pod svojom okupacijom drži južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju a vojno je prisutan i na teritoriji Bosne i Hercegovine i Makedonije.

NATO ne neprijatelj građana Srbije, neprijatelj slobode, pravde i progresa i svaki sporazum i saradnja sa tom imperijalističkom vojnom organizacijom je podjednako pogrešan i štetan. Zato NKPJ traži da se sramni Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO odmah ukine, da se prekine svaka saradnja Srbije sa NATO kao i da NATO trupe odmah napuste teritoriju Kosova i Metohije, BiH i Makedonije.

NKPJ takođe najoštrije osuđuje bombardovanje Libije od strane imperijalističke armije Sjedinjenih Američkih Država, kičme NATO, u kome su živote izgubili srpske diplomate Slađana Stanković i Jovica Stepić. Reč je o bezočnom zločinu u kome su ubijene civilne žrtve, taoci, pod izgovorom “borbe protiv terorizma Islamske države” uz lažno “izvinjenje” da je reč o “kolateralnoj šteti”. Upravo je imperijalizam SAD objektivni krivac za stvaranje Islamske države koju je želela da iskoristi za borbu protiv anti-imperijalističkog režima Bašara el Asada u Siriji ali joj se otela kontroli. Upravo je imperijalizam SAD krivac za rušenje anti-imperijalističke vlade Libije na čelu sa Moamerom Gadafijem nakon koje je nastao haos, građanski rat i teroristička strahovlada u toj zemlji a vlast na teritoriji na kojoj su otete naše diplomate pala u ruke kriminalnih grupa koje su takođe stvorene od strane imperijalizma SAD da bi se kasnije okrenule saradnji sa reakcionarnom Islamskom državom. Imperijalizam SAD je direktni krivac za tragičnu smrt srpskih diplomata Slađane Stanković i Jovice Stepića. NKPJ izražava najdublje saučešće njihovim porodicama a od Vlade traži da donese odluku o momentalnom proterivanju američkog ambasadora iz Srbije.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

23. februar 2016. godine