SAOPŠTENJE POVODOM NOVONASTALE SITUACIJE U VENECUELI

NKPJ i SKOJ uputili pismo podrške Bolivarskoj republici Venecueli u nadi da će ova progresivna država uspeti da se izbori sa nadolazećim pokušajima puča od strane imperijalističkih plaćenika.Pismo je predato u ambasadi Venecuele u Beogradu na sastanku koji je sazvala ambasada nakon mitinga proimperijalističke opozicije i kontramitinga progresivnih stanovnika Venecuele i koji je za temu imao podršku Venecueli u trenucima velike borbe za odbranu svoje nezavisnosti. Imperijalistički mediji su govorili samo o imperijalističkom mitingu koji najavili kao miran protest, a na kome su službe ove države uspele da pronađu pripremljen između ostalog čak i eksploziv.

Pismo podrške:

Nova komunistička partija Jugoslavije i Savez komunističke omladine Jugoslavije izražavaju solidarnost sa narodom Bolivarske Republike Venecuele, koja je konstantno meta Sjedinjenih Američkih Država. SAD konutinuirano vrši udare na Venecuelu u pokušaju da destabilizuje ustavni poredak u ovoj progresivnoj i nezavisnoj zemlji.

Najnovije vesti iz Venecuele govore o državnom udaru zakazanom za 01. septembar. Ovaj udar organizuju ujedinjene konzervativne snage, a u cilju da ponove smrt i agresiju iz 2002. godine. Iza opozicije stoji američka vlada, koja na ovaj način pokušava da slomi duh venecuelanskog naroda, koji se više puta pokazao kao nesalomiv.

NKPJ i SKOJ izražavaju stalnu i apsolutnu podršku i solidarnost sa narodom Vencuele u njenom opiranju zapadnom imperijalizmu.

Živela Bolivarska Republika Venecuela!

Živela borba protiv imperijalizma!

Za NKPJ,

Generalni Sekretar,

Batrić Mijović

Sekretar za međunarodne odnose,

Marijan Kubik

Izvršni sekretar,

Aleksandar Banjanac

Prvi sekretar SKOJ-a,

Aleksandar Đenić