ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM ROĐENDANA STALJINA I FORMIRANJA PRVE PROLETERSKE BRIGADE

U Sali „Novi svet“ u prostorijama Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) u susret 21. decembru, jednom od važnih datuma u našem godišnjem kalendaru, održana je Svečana akademija povodom 173. godišnjice Staljinovog rođendana i 75. godišnjice formiranja Prve proleterske udarne brigade.Pre otvaranja Svečane akademije održan je minut ćutanja za nedavno preminulog druga Fidela Kastra.

Svečanu akademiju je otvorila drugarica Vesna Milunović, članica Skeretarijata CK NKPJ. Ona je podsetila prisutne na nekoliko važnih istorijskih podataka vezanih za teme održavanja Svečane akademije.

Potom je reč uzeo Generalni sekretar Partije drug Batrić Mijović, koji je iscrpno govorio o herojskoj epopeji Prve proleterske udarne brigade, kao i Narodnooslobodilačke borbe uopšte.

Posle druga Generalnog sekretara, ispred SKOJ-a je prisutne pozdravio drug Vladimir Davidović koji je govorio o istorijskoj ulozi i značaju J.V. Staljina.

Na kraju se prisutnima obratio drug Aleksandar Banjanac, Izvršni sekretar Partije koji se osvrnuo na aktuelne političke teme i predstojeće aktivnosti NKPJ i SKOJ-a.

Svečana akademija je bila prva veća prilika za distribuciju novogodišnjih kalendara, a sledeća tava prilika biće tradicionalno novogodišnje druženje u prostorijama NKPJ i SKOJ-a zakazano za 30. decembar.

Sekretarijat NKPJ,

22. 12. 2016.