SVEČANO OBELEŽEN DAN PARTIJE

U susret 30. junu, danu kada je 1990. osnovana Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ), održan je svečani skup u prostorijama NKPJ u Beogradu.Ovo je bila prilika da se podsetimo dosadašnjih borbi i boraca Nove komunističke partije Jugoslavije, koja traje i bori se u složenim okolnostima, ali bez ikakvih dilema po pitanju linije doslednog marksizma-lenjinizma i proleterskog internacionalizma.

Dan Partije u godini kada se obeležava stogodišnjica Velike oktobarske socijalističke revolucije ne ostaje potpuno zasenjen velikim jubilejom. Skup koji smo održali i akademije koje održavamo povodom važnih datuma u godini imaju istaknuto mesto u kalendaru svakog komuniste naše domovine, i važanorganizacioni značaj u radu naše Partije.

Ovo je posebno istakao Genralni sekretar, drug Aleksandar Banjanac u svom obraćanju, u kom je takođe izneo i opšte ocene i kritike situacije u zemlji, povodom novooformljene proimperijalističke Vlade Srbije, brutalne pljačke i ucenjivanja malinara, povodom generalnog štrajka radnika Fijata koji naša Partija pozdravlja, i drugih važnih tema. Banjanac je pozvao članstvo i simpatizere da uzmu učešće na protestnom skupu protiv rehabilitacije Milana Nedića u ponedeljak 03. jula u 10 časova ispred Višeg suda u Beogradu.

Živela Nova komunistička partija Jugoslavije!

Sekretarjat NKPJ,

Beograd,

30. jun 2017.