SLAVA DRUGU MILENKU TONČIĆU

S ogromnim bolom i žaljenjem, obaveštavamo članove i simpatizere Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i javnost da je 24. septembra smrt iz naših redova istrgla člana Sekretarijata i dugogodišnjeg borca i aktivistu naše Partije, druga Milenka Tončića.Drug Milenko je rođen 1932. godine. Za vreme Drugog svetskog rata, iako još uvek dečak, drug Mileko je kao partizanski kurir u Crnoj Gori dao svoj doprinos Nardnooslobodilačkoj borbi u kojoj mu je učestvovala čitava familija. Odmah po okončanju Drugog svetskog rata, aktivno je učestvovao u obnovi zemlje, gde se pregalništvom istakao i postao komandant radnih akcija. Paralelno, aktivan je bio i u političkom radu u SKOJ-u. Svoju karijeru nastavlja u Jugoslovenskoj narodnoj armiji, na poziciji radiotelegrafiste i podoficira za veze. Tokom službovanja u Požarevcu doživeo je tešku nesreću i povredu na radu posle koje je preživeo ali ostao slep na jedno oko. Zbog ove nesreće prevremeno se penzionisao, ali je ostao aktivan u mnogim društvenim i privrednim organizacijama.

Bio je dugogdišnji član naše Partije u kojoj je u poznom dobu svog života novom energijom i srčanošću nastavio borbu. Milenko je bio borac celog života, i to pre svega borac za pravdu i socijalizam. Iako u ozbiljnim godinama svojom posvećenošću, energijom i marljivošću bio je primer i mnogim znatno mlađim drugaricama i drugovima. Zbog odgovornosti, i pouzdanosti u Centralnom komitetu i Sekretarijatu NKPJ obavljao je niz važnih administrativnih dužnosti i zadataka sve do samo nekoliko meseci pre smrti. Bio je najredovniji i najposvećeniji dežurni u sedištu NKPJ u Beogradu, kako u Nemanjinoj ulici, tako i na novoj lokaciji u Ustaničkoj. Pamtićemo ga kao vernog i dobrog druga, blagog čoveka, ali pre svega kao poštenog, marljivog i posvećenog komunistu.

Sahrana druga Tončića održaće se u sredu 27.09.2017. u 13.30 časova na Novom groblju u Beogradu.

U četvrtak 28. septembra s početkom u 17 časova biće održana komemoracija u prostorijama NKPJ u Ustaničkoj 17 u Beogradu.

Neka je večna slava i hvala drugu Milenku Tončiću!

Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

26.09.2017.