KOSOVO JE SRBIJA – NATO IDI KUĆI

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) povodom sramne izjave Aleksandara Vučića, predsednika Srbije ali i drugih predstavnika vlasti o „ razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji“ poručuje da se iz takvih poruka jasno prepoznaje težnja proimperijalističkog režima da nastavi pogubnu politiku koja neminovno vodi priznavanju okupirane južne srpske pokrajine kao „samostalne države“ sa predstavništvom u Ujedinjenim nacijama.


NKPJ ističe da je takva politika potpuno pogrešna i suprotstavljena interesima kako Srbije tako i srpskog naroda na Kosovu. Bilo kakav „sporazum“ koji Vučić postigne sa albanskim separatističkim i marionetskim vlastima u Prištini pod patronatom imperijalističke Evropske unije neće zaštiti srpski živalj na Kosovu već ga nasuprot tome ostavlja na milost i nemilost terorista iz bivše takozvane Oslobodilačke vojske Kosova koji sada, između ostalih, čine marionetske vlasti u Prištini.

NKPJ naglašava da je Kosovo i Metohija od okončanja zločinačke agresije zapadnog imperijalizma na Saveznu Republiku Jugoslaviju 1999. godine okupirana teritorija od strane njegove udarne vojne pesnice NATO. Okupirani su kako Srbi, tako i Albanci, kao i svi drugi žitelji južne srpske pokrajine u kojoj je izgrađena najveća vojna baza NATO na Balkanu u sklopu politike okruživanja Rusije snagama tog imperijalističkog vojnog saveza i zarad gramzivih ciljeva krupnog kapitala.

NKPJ poručuje da su nedopustiva bilo kakva „razgraničenja“, podele, zamene teritorija i slično. Osnovni cilj zapadnog imperijalizma je da prisili vlasti u Beogradu da priznaju granice između Srbije i Kosova i članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama što je apsolutno neprihvatljivo.

NKPJ koristi i ovu priliku da zatraži od okupatorskih NATO trupa da odmah napuste teritoriju južne srpske pokrajine i zahteva njen momentalni povratak u sastav matice Srbije. Vlasti u Beogradu su dužne da odmah prekinu pregovore pod pokroviteljstvom zapadnog imperijalizma sa marionetskom vladom u Prištini. Srbi i Albanci na Kosovu treba da se ujedine u borbi protiv imperijalizma i okupacije sledeći slavni primer partizanskih heroja Bore i Ramiza iz Narodno- oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

22. avgust 2018.