SLAVA NADI GAGOVIĆ

S velikim bolom i žaljenjem prenosimo vest da je u 91. godini preminula drugarica Nada Gagović, dugogodišnji član naše Partije, prvoborac, nosilac brojnih odlikovanja i priznanja za herojske podvige u Narodnooslobodilačkoj borbi, kao i za plemenite podvige u miru.


Drugaricu Nadu pamtimo kao ženu izuzetnog borbenog duha koji je nije napuštao do kraja života. Taj duh i velika životna energija činili su da Nada bude ravnopravna s mnogo mlađim drugaricama i drugovima, a svima nam je bila velika čast da prvoborac i pripadnik Prve proleterske udarne brigade bude u našim redovima.

Nada se redovno odazivala na sve važnije partijske manifestacije na kojima je često znala da se obrati okupljenima nekom od priča iz svoje ratne epopeje ili nekih stihom koji bi bio prigodan, ne samo manisfestaciji već i životonom iskustvu i energiji naše drage Nade.

Uvek ćemo je se sećati s velikim ponosom i prenosićemo sećanje na nju svim novim generacijama boraca koji vole svoju domovinu, svoj narod i svetle i plemenite ideale socijalizma-komunizma!

Sahrana drugarice Nade Gagović će se obaviti u ponedeljak 24. septembra, u Beogradu, na Novom groblju s početkom u 13 časova.

Neka joj je večna slava i hvala!

Sekretarijat NKPJ,

Beograd,

23.09.2018.