BOJKOT IZBORA NA KOSOVU I METOHIJI

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) poziva građane južne srpske pokrajine Kosova i Metohije da bojkotuju lokalne izbore zakazane za 03. novembar koje organizuje marionetski pro-iimperijalistički režim u Prištini. Bojkotom izbora građani treba da iskažu svoje protivljenje prema svim organima imperijalističke kvazi države u srcu Balkana, kao i otpor okupaciji i rasparčavanju naše domovine.Institucije tzv. Republike Kosovo su samo posredni organi u izvršavanju vlasti zapadnih imperijalista uz pomoć njihovih marioneta, te otud bojkot lokalnih izbora predstavlja progresivan patriotski, slobodarski i antiimperijalistički čin svih građana koji žive na tlu Kosova i Metohije.

Ono što je posebno zgražavajuće u vezi tih izbora jeste stav buržoaske proimperijalističke vlasti u Beogradu koja se zalaže za njihovo uspešno organizovanje, poziva srpsko življe da se odazove na njih i učestvuje na njima sa sopstvenom listom. Takvim stavom buržoaski režim u Beogradu demonstrira potpunu poslušnost imperijalističkim centrima moći u Briselu i Vašingtonu i faktički priznaje "nezavisnost" Kosova, teritorije naše domovine koja je od 1999. godine pod okupacijom NATO soldateske. Otud je važno spomenuti da se bojkotom jasno iskazuje i protivljenje pro-imperijalističkoj politici buržoaske vlade koja slepo izvršava naredbe svojih gazda iz Vašingtona i Brisela. Vlada Srbije obmanjuje građane srpske nacionalnosti sa Kosova i Metohije time da će ako glasaju za njenu listu "Srpska", Beograd „biti više prisutan“ na toj teritoriji. NKPJ poziva Srbe i sve ostale građane Kosova i Metohije da ne nasedaju propagandi zvaničnog Beograda jer odavno je jasno da srpska buržoaska vlada nema nikakve interese koji mogu biti na bilo koji način oprečni interesima imperijalističke tamnice naroda Evropske unije, koja se jasno zbog svojih hegemonističkih interesa opredelila za nezavisnost Kosova.

Lista "Srpska" niti je srpska niti je patriotska, ona svojim učešćem na izborima doprinosi samo legalizovanju imperijalističkih ciljeva na tlu bivše Jugoslavije i Balkana. Zato na pozive zvaničnika Vlade Srbije na „jedinstvo u ovakvoj situaciji“ što podrazumeva jedinstvenu podršku listi "Srpska", treba odgovoriti jedinstvom u neizlaženju na lokalne izbore.

Ni druge srpske liste koje će se pojaviti na kosovskim izborima ne zastupaju ni za jotu drugačiji pristup kosovskoj problematici od vlade u Beogradu, i redom doprinose legalizovanju političkih institucija lažne države Kosovo, što samo i jedino predstavlja korist za imperijaliste.

NKPJ poručuje da je 03. novembar dan kada će institucije lažne države Kosovo zadobiti žestok udarac i nepoverenje građana slabom izlaznošću na lokalne izbore. To je zalog za dalju borbu i otpor naroda protiv imperijalističke okupacije i ciljeva oličenih u stvaranju lažne države Kosovo. Naše jedinstvo biće grobar imperijalizma na Balkanu i drugde u svetu.

Zato poručujemo - jedinstveno u bojkot lokalnih izbora na Kosovu i Metohiji.

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije

Beograd,

23.10.2013