UBICE SU NA SLOBODI – PETNAEST GODINA OD NATO AGRESIJE

Povodom 15. godišnjice od NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) će u periodu od 22. do 24. marta nizom aktivnosti sprovesti kampanju “Ubice su na slobodi”.Tom kampanjom NKPJ želi da ukaže na činjenicu da su oni koji su počinili grozomorne zločine i izazvali humantarnu katastrofu na području naše zemlje slobodni umesto da su na višegodišnjim robijama zbog ubijanja na hiljade vojnika i civila, državljana Savezne Republike Jugoslavije, gađanja civilnih ciljeva i korišćenja vojnih sredstava i opreme koja su zabranjena pos vim važećim međunarodnim konvencijama. Treba podsetiti i da je tromesečna agresija na SR Jugoslaviju predstavljala kršenje svih međunarodnih normi, koja je usledila bez formalne objave rata i bez saglasnosti Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija pod ciničnim izgovorom da je reč o “humanitarnoj misiji”.

NKPJ izjavljuje da je glavni i najveći krivac za sve žrtve i razaranja tokom zločinačkog NATO bombardovanja zapadni imperijalizam i njegove kvislinške sluge, NATO pešadija iz redova terorističke “Oslobodilačke vojske Kosova”. Stoga NKPJ ističe da pravda neće biti zadovoljena sve dok ne bude suđeno čelnicima zapadnog imperijalizma i njegove udarne vojne pesnice NATO, Bilu Klintonu, Medlin Olbrajt, Toniju Bleru, Gerhardu Šrederu, Žaku Širaku, Havijeru Solani, Vesliju Klarku i njihovim pro-imperijalističkim poslušnicima i izdajnicima albanskog naroda i Jugoslavije Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju i drugima. Svi navedeni zločinci se nalaze na slobodi što pokazuje zločinački karakter, bezdušnost i dvostruke aršine zapadnog imperijalizma.

Osnovni cilj NATO agresije je bio okupacija južne srpske pokrajine Kosova i Metohije koja je započela potpisivanjem Kumanovskog sporazuma, smena anti-imperijalističkih vlasti u Beogradu DOS-ovim kontrarevolucionarnim pučem organizovanim od strane Vašingtona i Brisela 5. oktobra 2000. godine i razbijanja SR Jugoslavije, a kasnije i Državne zajednice Srbije i Crne Gore, kao nukelusa za ponovno stvaranje socijalističke Jugoslavije od Triglava do Đevđelije.

S obzirom na izrečeno i da se zna da je Evropska unija neprijatelj našeg naroda i države NKPJ ponavlja da je pro-imperijalistička politika koju sprovodi režim u Beogradu na čelu sa Srpskom naprednom strankom i njegovo zalaganje za ulazak Srbije u briselsku tamnicu naroda sramna i potpuno anti-patriotska. Stoga svako obeležavanje godišnjice NATO agresije i davanje pomena žrtavama od strane čelnika buržoaskog režima predstavlja licemerje i bezobrazluk u situaciji kada zvanični Beograd poslušnički sledi direktive zapadnih imeperijalista iz Vašingtona i Brisela.

NKPJ koristi i ovu priliku da se zahvali svim sestrinskim komunističkim i radničkim partijama koje su tokom čitavog toka agresije organizovanjem demonstracija širom sveta pružile otpor imperijalizmu i solidarisale sa sa patnjama i borbom naroda SR Jugoslavije. Kako su se te 1999. godine članovi NKPJ sa oružjem u ruci u redovima Vojske Jugoslavije, čuvajući mostove i obaveštavajući progresivnu javnost u svetu o zločinačkoj agresiji suprotstavljali zapadnom imperijalizmu tako sada redovno obeležavaju godišnjice bombardovanja. Cilj je da se sačuva uspomena na sve nevine žrtve imperijalističke agresije na SRJ zarad interesa multinacionalnog kapitala i da se ukaže na zločinački karakter NATO ubica koje su i danas kao okupatori prisutni na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji i u mnogom drugim delovima sveta. NKPJ, kao integralni deo međunarodnog komunističkog pokreta, nastavlja svoju borbu protiv imperijalizma kako na našim prostorima tako i širom zemljine kugle!

Slava žrtvama imperijalističke agresije na SR Jugoslaviju!

NATO ubice, napolje iz Srbije!

Sekretarijat Nove komunističke partije Jugoslavije,

Beograd,

21.mart 2014. godine