НА ДАНАШЊИ ДАН БОМБАРДОВАНА ТЕЛЕВИЗИЈА

23. априла 1999. године, после месец дана од отпочињања НАТО агресије, агресори су бомбардовали зграду Радио телевизије Србије (РТС) у центру Београда, у Абардаревој улици, и притом усмртили 16 радника РТС-а.Бомбардовање зграде телевизије по свим критеријумима представља несумљив ратни злочин и кршење закона и обичаја ратовања јер се ради о цивилном објекту. Ту чињеницу ни на који начин не могу пренебегнути сви који оправдавају НАТО зликовце и њихову агресију над Савезном Републиком Југославијом 1999. године. Овај НАТО злочин само је један пример, али и један од најпрепознатљивијих симбола НАТО ратних злочина над цивилима и цивилном инфраструктуром током агресије лицемерно назване „Милосрдни анђео“.

За овај злочин починиоци још увек нису одгворали. Убице су још увек на слободи а породице и пријатељи страдалих безуспешно захтевају правду и макар мало ублажење ненадокандивог бола и губитка.

Активисти НКПЈ-СКОЈ су одали почаст невиним жртвама НАТО империјалиста истицањем танспарената с ликовима најодгворнијих за НАТО агреесију над СРЈ, на којима је писало УБИЦЕ СУ НА СЛОБОДИ!

Нека је вечна слава радницима РТС-а, невиним жртвама НАТО империјалиста!

Београд,

23.04.2014