НКПЈ И СКОЈ ИЗЛАЗЕ НА ГРАДСКЕ ИЗБОРЕ У БЕОГРАДУ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) обавештавају своје чланове, симпатизере и целокупну јавност Србије да ће учествовати на предстојећим изборима за Скупштину града БеоградаНКПЈ и СКОЈ истичу да ће наша листа једина истински заступник интереса радног народа и бескомпромисни борац се за обнову социјализма у нашој земљи. Све остале листе подржавају реакционарно капиталистичко друштвено уређење и представљају гласноговорнике интереса експлоататорске владајуће класе.

О свим даљим корацима у предизборној кампањи НКПЈ и СКОЈ ће чланство и јавност обавестити благовремено.

За наступ на градским изборима у Београду НКПЈ и СКОЈ су донели Програм у 12. тачака:

1. Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) се залажу за стварање широког Народног фронта који би сачињавале све истински прогресивне снаге које се боре за социјалну правду и против империјалзма. У Народни фронт би требало да ступе све прогресивне организације које се залажу за социјалистичку алтернативу експлоататорском капиталистичком систему као и оне које се залажу за обнову наше социјалистичке домовине Југославије.

2. НКПЈ и СКОЈ се изричито противе приватизацији предузећа попут ПКБ-а, Ласте и свих осталих предузећа у државном власништву чијом би својинском трансформацијом грађани Београда изгубили оно што су генерацијама пре њих стварали њихови очеви и дедови. Такође, Партија и СКОЈ су против бесмислених субвенција из државне и градске касе и поклањања градског грађевинског земљишта страном капиталу, пре свега трговинским ланцима попут Икее и Лидла. НКПЈ се залаже за деприватизацију свих предузећа, како на територији Града Београда тако и на територији читаве Србије.

3. НКПЈ и СКОЈ се залажу за поништавања стечајева у свим предузећима у реструктурирању како на територији Града Београда тако и у читавој Србији. Град и Влада Србије су дужни да у тим предузећима поставе професионалан и радан менаџмент уместо неспособних намештеника буржоаских партија.

4. НКПЈ и СКОЈ се залажу за моментално укидање Бус плус система, раскид уговора са приватном компанијом која врши продају и контролу карата у возилима Градског саобраћајног предузећа. НКПЈ и СКОЈ се залажу да градски превоз у Београду буде бесплатан и да се финансира из пореза које би плаћале стране компаније и приватне фирме екстрапрофитери. НКПЈ и СКОЈ се залажу да се раскине уговор са свим приватним компанијама које учествују у градском превозу и да ту функцију једино може да обавља ГСП. Сви запослени у приватним компанијама које се баве јавним превозом би Град био дужан да запосли у ГСП „Београд“.

5. НКПЈ и СКОЈ се залажу за заустављање такозване изградње „Београда на води“, односно стварање луксузне богаташке четврти у Београду и захтевају да Савамала остане оно што је и била радничка четврт у којој живе Београђани а не белосветски профитери који су се обогатили на грбачи народа.

6. НКПЈ и СКОЈ се залажу за укидање комуналне полиције чији је једини задатак да помаже приватном капиталу да оствари профит. Радни народ Београда нема никакву заштиту ни корист од постојања комуналне полиције, већ само трошкове и ниједан разлог за њено постојање апсолутно не постоји.

7. НКПЈ и СКОЈ се противе истеривању на улицу породица из станова на основу пријава судских извршитеља. Судски извршитељи су бирократски орган у служби приватног капитала, радни народ од те службе нема никакву корист и зато је треба укинути како на територији Београда тако и на територији читаве Србије. Нико ко нема решено стамбено питање не сме бити избачен на улицу зарад издавања пословног и стамбеног простора експлоататорском приватном капиталу.

8. НКПЈ СКОЈ се противе такозваном јавно-приватном партнерству којем се комуналне услуге предају експлоататорском приватном сектору чиме услоге које плаћају грађани бивају скупље а људи запослени у градским комуналним службама остају без посла.

9. НКПЈ и СКОЈ траже да се врате имена улица и симбола из периода Социјалистичке Федеративне Републике Југославије.

10. НКПЈ и СКОЈ траже да услуге коришћења вртића буду субвенционисане од стране Града и на најнижем могућем нивоу.

11. НКПЈ и СКОЈ траже да се моментално национализује сав пословни и стамбени простор у власништву рентијерског приватног капитала и стави на располагање Граду Београду и држави Србији.

12. НКПЈ и СКОЈ се залажу да се за све градске инвестиције које прелазе пет милиона динара распишу јавне расправе и гласања, а по могућству и референдуми.

НКПЈ и СКОЈ позивају раднике, сеоски пролетаријат, студенте, омладину, незапослене, пензионере, поштену интелигенцију и југословенске родољубе да на изборима за Скупштину града Београда подрже нашу листу.

За црвени Београд, за социјализам!

Радни народ гласа „Комунисте за Београд“!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије ,

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије,

Београд,

28. јануар 2018. године