СРАМНА ПОСЕТА ПЕТРА ПОРОШЕНКА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује потив званичне посете Србији Петра Порошенка, лидера кијевске хунте у Украјини у којој буја фашизам, антисемитизам, расизам, ксенофобија, националшовинизам и стравична тортура према свима који се противе грозоморној политици режима.


НКПЈ указује јавности Србије да је Порошенко у Србију дошао потпуно изненадно, прве информације о посети појавиле су се на дан његовог доласка а све са циљем како би се спречио организовани протест антифашиста који би Порошенку ставили до знања да није добродошао и солидарисали се са прогресивним снагама у Украјини под тортуром кијевске фашистичке хунте. Наиме, према нашим законима протестни скуп је нужно пријавити надлежнима у полицији најкасније пет дана пред демонстрације што значи да је НКПЈ грубо онемогућена да мобилише своје активисте и прогресивну јавност те на улици дигне свој глас против посете лидера кијевске хунте Петра Порошенка.

НКПЈ подсећа да је кијевска хунта на челу са Порошенком рехабилитовала припаднике бандеровских и других украјинских квинслиншких формација које су издале свој народ и Совјетски Савез и бориле се на страни нацистичког хитлеровског окупатора у Другом светском рату. НКПЈ изражава протест због тога што Александар Вучић, председник Србије током срамне посете Порошенка ниједном речју није осудио неправедни рат који кијевска фашистичка хунта води против народа Доњецке и Луганске Народне Републике, злочиначко гранатирање цивилних циљева, дрска настојања како би се званично забранио рад Комунистичкој партији Украјине, прогањање руског и про-руски оријентисаног становништва, убијање, пребијање, хапшење, отмице комуниста, антифашиста, антиимперијалиста и истинских родољуба широм Украјине који се противе про-империјалистичкој политици кијевске фашистичке хунте и њеној дрској сарадњи са крајње реакционарним нео-нацистичким елементима задојеним болесним идејама хитлеризма, расизма и антисемитизма.

Вучић је као председник Србије био дужан да осуди недемократске и фашистичке законе које је донела кијевска хунта на челу са Порошенком а не да га позива у посету нашој земљи. Забрана совјетских и комунистичких симбола у Украјини представља забрану симбола под којима је срушен наци-фашизам што је неопростива увреда за све земље које баштине антифашистичку традицију, попут Србије. Сасвим је јасно да Вучић није изрекао ниједну једину осуду на рачун кијевске хунте због тога што је империјалистичка Европска унија подржава у потпуности а исто тако сасвим је јасно да и Вучић и Порошенко спроводе антинародну и про-империјалистичку политику.

НКПЈ изричито захтева од власти у Србији да одмах осуде срамне недемократске и фашистичке законе кијевске хунте и да повуку амбасадора наше земље из Украјине откажу гостопримство дипломатама који представљају Порошенков режим у Београду и прекину све контакте са кијевском хунтом. НКПЈ захтева да власти Србије осуде злочиначко понашање кијевске хунте према народу Доњецке и Луганске Народне Републике као и свим другим антифашистички и антиимперијалистички оријентисаним грађанима Украјине који не желе да живе под фашистичким режимом Порошенка, подржаног од стране западног империјализма.

НКПЈ користи и ову прилику да се солидарише са својим сестринским организацијама, Комунистичком партијом Украјине, Савезом комуниста Украјине, народом Доњецке и Луганске Народне Републике, свим антифашистима и антиимперијалистима , искреним украјинским патриотама у борби против кијевске фашистичке хунте и њених покровитеља империјалистичких Сједињених Амаричких Држава, НАТО , Европске уније и Велике Британије

Доле са кијевском фашистичком хунтом!

Порошенко даље руке од Комунистичке партије Украјине! Фашизам неће проћи! Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

04.07.2018.