ПОБЕДА У ВРЊАЧКОЈ БАЊИ

С великом задовољством обештавамо јавност која је исказала велико интересовање, да је издејствовано да бисте народних хероја у Врњачкој Бањи практично остану на месту на ком су и до сада биле, а не како је планом преуређења Врњачке променаде било предвиђено, од стране локалних власти, на измештеној и удаљеној локацији.


Да подсетимо, после одлуке Градског већа у Врњачкој Бањи , да се бисте народних хероја Чајетинца и Ваљаревића изместе из центра Врњачке Бање у Батин забран, далеко од саме променаде овог туристичког места, Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) је оштро дигла свој глас против, обавестила јавност о подмуклим намерама локалних власти, а друг Теодор Станковић, иначе члан Секретаријата НКПЈ из Врњачке Бање, је иступио са саопштењем које је прослеђено на многе адресе, што у Врњачкој Бањи, што у Србији и ван Србије. Такође, то је учињено и на званичној интернет страници наше Партије, где је до детаља описана сама јавна расправа и појединости око измештања бисти.

Најновије заседање Градске скупштине у Врњачкој Бањи од пре неколико дана је било заказано са припремљеном 8. тачком - измештање бисти народних хероја на предвиђену локацију - Батин забран, где би бункер нацисте Лера, и трг који се гради остали без бисити народних хероја, тј.победника. Председник општине је обавестио пре саме седнице, друга Теодора Станковића, да се одлука већа о измештању бисти поништава, а да се 8. тачка о измештању повлачи и да бисте остају на променади у Врњачкој Бањи, двадесетак метара од старог места где су стајале преко пола века. Друг Теодор се захвалио што су наше сугестије и примедбе узете у обзир и прихваћене као исправне.

Иако мала ово је важна победа одлучне борбе да се не дозволи прекрање историје, а да заслужена почаст и слава народних хероја не избледи. Ово је победа јавности у Србији која се поноси својим јунацима, народним херојима, борцима против фашизма. Ово је победа активиста наше Партије који доказују на делу шта данас значи бити комуниста, правдољубив, патриота и антифашиста.

Слава народним херојима!

Смрт фашизму – слобода народу!

Секретаријат НКПЈ,

13.07.2018.