НКПЈ и ПРЦФ: МАКРОН И ВУЧИЋ ТЛАЧИТЕЉИ НАРОДА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Пол комунистичког препорода Француске (ПРЦФ) осуђују посету председника Србије Александра Вучића Француској на позив француског председника Емануела Макрона, као нови притисак западног империјализма на Србију генерално, и француског, конкретно. безочне одлуке буржоаска про-империјалистичке Владе Србије да прогласи стечај у панчевачкој Азотари, највећем произвођачу вештачког ђубрива у Србији.


Од Србије империјалисти захтевају доследно спровођење "реформи" погубних по радне људе Србије, "реформи" које одговарају једино интересима страног и домаћег капитала. Тај притисак на Србију је производ воље мултинационалног капитала земаља Европске уније и, у првом реду, немачког империјализма.

Буржуаски, про-империјалистички режим Александра Вучића, је доказани верни слуга западних империјалиста, па тако наравно и француских. Најмање му је до интереса радног народа Србије и Француске. Вучић је у првом реду боравио у посети Француској на позив Макрона да би од Србије империјалисти искамчили признавање "независне" марионетске творевине Косова. НАТО је окупирао Косово и Метохију зарад интереса крупног капитала. Цела ујдурма је замишљена тако да Србију присиле на мирење са комадањем СФРЈ, како би пуноправно приступила Европској унији, тој тамници народа у спрези са НАТО, тамници народа против које комунисти Француске и Србије треба удруженим снагама да воде беспоштедну борбу.

ПРЦФ и НКПЈ истичу да је Косово и Метохија саставни део Србије под окупацијом западног империјализма, те сходно томе захтевају неодложно повлачење снага НАТО са територије те јужне покрајине Србије.

НКПЈ и ПРЦФ подвлаче да су и Макрон и Вучић буржоаски политиканти јер је њихова политика тотално уперена против интереса радног народа Француске и Србије, сходно рачуници империјалистичке Европске уније у којој доминира немачки реваншистчки империјализам.

ПРЦФ и НКПЈ одлучно осуђују од народа неприхваћене мере које буржуаски Макронов режим спроводи против интереса радника Француске, исто као што осуђују антинародне мере буржуаског режима Александра Вучића који гази интересе радника Србије у свом повлађивању неолибералној Европској унији која му диктира политику у функцији НАТО-вске бесомучне трке у наоружавању и освајачких амбиција против Русије.

НКПЈ и ПРЦФ поздрављају раднике Србије и Француске у њиховој величанственој борби против експлоатације и поробљавања народа!

Доле Макрон и Вучић !

Доле њихова антинародна политика !

НАТО, марш напоље са Косова – Косово је Србија !

Живело пријатељство радних људи Француске и Србије прекаљено у антифашистичкој ослободилачкој борби против Хитлера !

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Интернационална комисија Пола комунистичког препорода Француске

Београд - Париз,

23. јула 2018.