СЛАВА НАДИ ГАГОВИЋ

С великим болом и жаљењем преносимо вест да је у 91. години преминула другарица Нада Гаговић, дугогодишњи члан наше Партије, првоборац, носилац бројних одликовања и признања за херојске подвиге у Народноослободилачкој борби, као и за племените подвиге у миру.


Другарицу Наду памтимо као жену изузетног борбеног духа који је није напуштао до краја живота. Тај дух и велика животна енергија чинили су да Нада буде равноправна с много млађим другарицама и друговима, а свима нам је била велика част да првоборац и припадник Прве пролетерске ударне бригаде буде у нашим редовима.

Нада се редовно одазивала на све важније партијске манифестације на којима је често знала да се обрати окупљенима неком од прича из своје ратне епопеје или неких стихом који би био пригодан, не само манисфестацији већ и животоном искуству и енергији наше драге Наде.

Увек ћемо је се сећати с великим поносом и преносићемо сећање на њу свим новим генерацијама бораца који воле своју домовину, свој народ и светле и племените идеале социјализма-комунизма!

Сахрана другарице Наде Гаговић ће се обавити у понедељак 24. септембра, у Београду, на Новом гробљу с почетком у 13 часова.

Нека јој је вечна слава и хвала!

Секретаријат НКПЈ,

Београд,

23.09.2018.