ОТВОРЕНО ПИСМО РУСКИМ КОМУНИСТИМА: „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА – НАТО ИДИ КУЋИ„

Пренсимо отворено писмо Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) депутатској фракцији КПРФ у Руској Думи, које је послато 01. септембра. Писмо је наишло на велику подршку међу Руским комунистима а касније је прослеђено и другим сестринским партијама у Русији и свету.


Драге другарице и другови, пишемо Вам ово писмо с надом да ћете пренети у Руској Думи и преко средстава јавног информисања важан став комуниста и свих правдољубивих, прогресвиних и патриотски настројених људи у Србији поводом најновијих атака на суверенитет наше земље, мир на Балкану и међународни правни поредак.

Најновији атаци се тичу старе болне теме, окупације наше јужне покрајине - Косова и Метохије. Власти у Србији се спремају за „трајно решење“ заговарајући прекерајање граница, и задржавање само малог дела теритотрије у оквиру Србије у замену за признање независности Косова и Метохије који су под НАТО окупацијом од 1999. године.

У Савету безбедности УН до сада је најпринципијалније став против тзв. независности Косова бранила Руска федерација, али с обзиром на припремање финалног чина од стране власти у Београду, Ваш председник је већ увелико најавио подршку предлогу који буде дошао из Београда. Зато је важно да Вам пренесемо прави карактер решења које власти у Србији на челу с председником Александаром Вучићем заговарају.

Наша партија поводом срамне изјаве Александара Вучића, председника Србије али и других представника власти у Србији о „разграничење са Албанцима на Косову и Метохији“ поручује да се из таквих порука јасно препознаје тежња проимперијалистичког режима да настави погубну политику која неминовно води признавању окупиране јужне српске покрајине као „самосталне државе“ са представништвом у Уједињеним нацијама.

НКПЈ истиче да је таква политика потпуно погрешна. Било какав „споразум“ који Вучић постигне са албанским сепаратистичким и марионетским властима у Приштини под патронатом империјалистичке Европске уније неће заштити српски живаљ на Косову већ га насупрот томе оставља на милост и немилост терориста из бивше такозване Ослободилачке војске Косова који сада, између осталих, чине марионетске власти у Приштини.

НКПЈ наглашава да је Косово и Метохија од окончања злочиначке агресије западног империјализма на Савезну Републику Југославију 1999. године окупирана територија од стране његове ударне војне песнице НАТО. Окупирани су како Срби, тако и Албанци, као и сви други житељи јужне српске покрајине у којој је изграђена највећа војна база НАТО на Балкану у склопу политике окруживања Русије снагама тог империјалистичког војног савеза и зарад грамзивих циљева крупног капитала.

НКПЈ поручује да су недопустива било каква „разграничења“, поделе, замене територија и слично. Основни циљ западног империјализма је да присили власти у Београду да признају границе између Србије и Косова и чланство Косова у Уједињеним нацијама што је апсолутно неприхватљиво. Убеђени да ће народ у Русиј схватити прави карактер најновијег опасног развоја политичке ситуације по питању Косова и Метохије, и извршити јавни притисак како рукводство Ваше државе не би извршило опасне потезе подршке оваквој политици власти у Србији, најљубазније Вас молимо да пренесете овај наш принципијелни став и апел.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Београд,

05.10. 2018.