СЛАВА НЕВИНИМ ЖРТВАМА ИЗ ВРАНИЋА – 75. ГОДИНА ОД ЧЕТНИЧКОГ ПОКОЉА

У селу Вранић недалеко од Београда, данас је одржана комеморација поводом 75. година од стравичног четничког масакра над недужним народом овог места. У комеморацији је учешће узела и Нова комунистичка партија Југославије(НКПЈ).

Током крвавог пира у ноћи 20./21. децембра 1943. страдало је на најзверскији начин најмање 68 мештана Вранића, од чега је најмлађа жртва била четворомесечна беба коју су четнички зликовци заклали у колевци, а на жалост ова беба није била ни једина беба ни једино дете жртва овог свирепог покоља. Преко половине жртава су биле жене и деца.

Клања мештана су вршена организовано и систематски под паролом и наредбом “чишћења комунистичког накота” коју је издао лично Драгољуб Михалиловић, а у изведби Авалског корпуса ЈВуО. Убијања су вршена с најсуровијим иживљавањем и с унапред припремљеним листама оних који ће бити ликвидирани.

Овај стравичан злочин не престаје да саблажњава сав цивилизован свет и захтева најдубљу осуду бедника из четничких редова. У том контексту посебно је важно истаћи осуду садашње и претхдоне валсти у Србији која је рехабилитовала бројне припаднике четничког покрета на челу с Драгољубом Михаиловићем, и истаћи да је пред народним судом и судом истине и правде та рехабилитација ништавна.

Четници ће заувек бити љага и срамота српског народа, а њихови злочини никада неће бити заборављени.

То је и порука коју је делегација наше Партије на челу с чланом Секретаријата другом Драгославом Стевановићем јасно демонстрирала полагањем венца невиним жртвама из Вранића, на ком је писало: “Жртвама беснила у ноћи ђенерала”.Секретаријат НКПЈ,

20.12.2018.