60. ГОДИШЊИЦА КУБАНСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

Поводом јубиларне 60. годишњице Кубанске револуције, која се обележава 01. јануара, Нова комунистичка партија Југославије упутила је честитке на адресу Амбасаде Кубе у Београду.


АМБАСАДИ КУБЕ

ЊЕГ. ЕКСЕЛЕНЦИЈИ АМБАСАДОРУ ДРУГУ

ГУСТАВУ ТРИСТУ ДЕЛ ТОДУ

Поштовани и уважени,

У име Нове комунистичке партије Југославије и у своје лично име упућујем храбром и братском народу херојске Кубе срдачне честитке поводом 60 година Револуције.

Година која остаје иза нас била је за цео свет изузетно сложена и турбулентна. Економска криза, политичка превирања, јачање десничарских ауторитативних режима, ратови, продубљивање социјалног јаза између све сиромашнијих и све богатијих само су неки од отворених рана које ће нас нажалост пратити и у наредној години.

Економски рат и блокада против Кубе се настављају, али Кубански народ и поред искушења кроз које је прошао у години на измаку стоји поносно и чврсто уверен да је од сваког оружја снажнија идеја и људски дух челичен кроз деценије Кубанске Револуције.

Уверени смо да ћете кроз буре времена изаћи још снажнији, да ће промене које су покренуте кроз предлог новог Устава, кроз јачање социјалних основа Револуције и народног управљања још више ојачати прометејску визију Револуције команданта Фидела Кастра. Верујемо да нећете поновити кататрсофалне грешке СССР-а и точак историје вратити уназад.

Верујемо да ће се односи Кубе и Србије и даље развијати у духу пријатељства и обостраног разумевања, у духу солидарности и повећане трговинске, културне и научне размене.

Вама лично и свим запосленима у дипломатској мисији Кубе у нашој земљи желимо породичну и личну срећу и даље успехе у раду.

За НКПЈ,

Генерални секретар,

Александар Бањанац, с.р.

Београд,

01.01.2019. .