ПОДРЖИ КОМИНТЕРН НА ИЗБОРИМА ЗА РАДНИЧКУ КОМОРУ АУСТРИЈЕ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) изражава подршку кандидатима аустријске Комунистичке синдикалне иницијативе- Коминтерн и позива све грађане Србије, као и других република СФРЈ, који имају радну дозволу у Аустрији да гласају за ту листу на изборима за Радничку комору у тој земљи.

Ово је јединствена прилика да се кроз учешће на изборима који се одржавају на сваких пет година давањем поверења листи Коминтерн утиче на побољшање услова рада и живота запослених у Аустрији.

Радничка комора је јединствено тело које је законски заступник запослених у Аустрији које заједно са синдикатима може утицати на услове рада и на заштиту потрошача.

Радничка комора преко својих тела активно учествује у изради и променама Закона о раду, пружа правну и саветодавну помоћ запосленима, додатно образовање и различите облике обуке за различите послове, као и истраживање у области социјално-политичких тема и њихов утицај на положај запослених.

Избори за Радничку комору почињу у јануару 2019. године и би ће одржани у свим покрајинама Аустрије. На изборима може учествовати свако ко има радну дозволу у Аустрији без обзира да ли поседује аустријско држављанство или не!

Свесни да се значајан број грађана из Србије и са простора других република СФРЈ налази на привременом или сталном раду у Аустрији позивамо их да дају подршку кандитатима листи Коминтен. Својом подршком утицаће на креирање услова у којима раде и живе у Аустрији.

Предизбнорни слоган Комнтерна гласи: „Класна борба, а не социјално партнерство“. Коминтерн не верује у труле компромисе између радника/ца и послодаваца, него зна да се радници/це морају сами изборити своја права. Таква политика се јасно показала на стотине пута у пракси.

Коминтерна захтева:

-Повећање минималца за раднике

-Скраћење радног времена

-Укидање прекарних и других атипичних радних односа

-Повећање пореза за корпорације и богате

-Експропријација банака и корпорација

-Бесплатно здравствено осигурање и образовање

-Једнака права за све људе који у Аустрији живе, независно одакле потичу.

Раднице и радници,

Не наседајте на пароле и обећања других синдиката који заступају ставове социјал-демократа, социјал-хришћана, слободара или зелених. Једном речју буржоазије. Све наведене организације изузев Коминтерна, служе интересима крупног капитала те су заговорници аустријског економског империјализма на простору бивше Југославије и Балкану. Неки, попут FPÖ (Слободарска странка Аустрије) имају снажну расистичку и антиимигрантску реторику која ће се након миграната са Блиског истока усмерити и на вас, док су социјал-демократи који имају већину у Радничкој комори више пута изиграли управо оне које требају заступати, продајом и издајом интереса радника/ца десно-конзерватиивној влади Аустрије која заступа интересе крупног капитала.

Раднице и радници, дајте свој глас кандидатима Коминтерн јер тиме ћете допринети очувању својих радних места, побољшању услова рада и социјалног положаја.


Секретаријат НКПЈ,

10.01.2019. .