НКПЈ И СКОЈ ЧЕСТИТАЛИ ШАПИЋУ СРПСКУ НОВУ ГОДИНУ

Активисти Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) честитали су 14. јануара Српску нову годину др. Александру Шапићу, председнику општине Нови Београд, симболичним поклоном у виду два плаката с фотографијама којима смо подсетили на дела четника (фотографија једног свирепог четничког злочина) и „недела“ комуниста (фотографија с ударничке радне акције током изградње Новог Београда). Плакати с фотографијама предати су на писарници општине Нови Београд.

Председник општине Нови Београд др. Александар Шапић познатији под надимком „Гангула“ је, да подсетимо, поводом православног Божића упутио честитке преко друштвених мрежа с сликом грозоморног четничког кољача Николе Калабића, уз коментаре увредљивог карактера на рачун комуниста, с констатацијом да је комунизам уназадио српски народ.

Испред зграде општине Нови Београд кратке изјаве за медије дали су Генреални секретар НКПЈ Александар Бањанац и Први секретар СКОЈ-а Александар Ђенић, који су поручили да су се на овај чин симболичне акције одлучили услед величања четника и бесрамних и лажних увреда које је др. Шапић изнео на рачун свих комуниста, уз констатацију да је то посебно срамно ако се има на уму да је др. Шапић на челу општине која је највећи споменик социјализму у Србији, коју су у стваралачком полету који је итекако унапредио српски народ после Другог светског рата градили комунисти. Бањанац и Ђенић су подсетили и да др. Шапић данас седи у канцеларији коју су изградили комунисти, али и да без обзира на то, он из те канцеларије мора бити председник свих грађана, а на Новом Београду се многи грађани изјашњавају као комунисти, антифашисти и родољуби за које су потези председника општине др. Шапића крајње увредљиви и недопустиви.

Захтевамо извињење од др. Александара Шапића за све родољубе и комунисте, или оставку с позиције председника општине, и поручујемо да ћемо увек реаговати на антикомунистичке насртаје и изјаве, покушаје прекарајања и фалсификовања историје које неће проћи без обзира с ког се места вршило.

Смрт фашизму – слобода народу!


Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

14.01.2019.