ФОРУМ ЗА ДОНОШЕЊЕ АНТИНАРОДНИХ МЕРА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује одржавање, јуче завршеног, Копаоник бизнис форума на коме је и овог пута актуелна буржоаска про-империјалистичка власт заједно са тајкунима, банкарима и неолибералним економистима, у лагодној атмосфери уживања у зимским спортовима и другим видовима разоноде, осмишљавала нове антинародне и антирадничке мере.


Такозвани „Српски Давос“ традиционално окупља представнике капиталистичке „елите“ на коме се доносе смернице и закључци на који начин поспешити експлоатацију радничке класе у циљу остваривања већих профитних стопа и које мере донети како би се ефекти светске економске кризе пребацили на плећа народа а уносан профит стечен израбљивањем пролетаријата био загарантован. Поучени негативним искуством светски капиталистички моћници, који су ма где да се окупе били суочени са правдољубивим демонстрацијама пролетаријата, своје антинародне скупове држе у изолованом Давосу. Из истих разлога, српски капиталисти свој скуп организују на Копаонику.

Како би сачувао радна места, егзистенцију својих породица, обезбедио посао и бољу будућност за своју децу радни народ Србије мора да се одлучно супротстави свим антинародним и антирадничким мерама које се осмишљавају на Копаоник бизнис форуму а спроводи их буржоаска Влада Србије. Једини начин да се радни људи изборе за бољу будућност је стварање Народног фронта свих обесправљених, како када је реч о протестима тако и у наступу на изборима. Такав Народни фронт мора да искаже јасну осуду антинародне политике Александра Вућића али исто тако и антинародну политику буржоаске опозиције предвођене Драганом Ђиласом, Вуком Јеремићем, Бошком Обрадовићем и Сергејом Трифуновићем. Стога, потлачени у Србији у борбу за своју егзистенцију и бољи живот треба да крену под паролом “Ни Вучић ни ДОС већ Народни фронт”! Једна од неизбежних фаза у тој борби ће захтевати и стварање масовног покрета који ће протестовати против одржавања Копаоник бизнис форума и ретроградних одлука које се на њему доносе.

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије

Београд,

07. 03. 2019.