СУКОБ БУРЖОАСКИХ ФРАКЦИЈА НИЈЕ БОРБА РАДНОГ НАРОДА

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) најоштрије протестују због вандалског упада проимперијалистичке буржоаске опозиције оличене у Савезу за Србију у зграду Радио-телевизије Србије којим је угрожена безбедност запослених у тој институцији.


На исти начин као када су физички насрнули на припаднике градске чистоће у Београду који су радили свој посао, и у случају насилног упада на РТС припадници буржоаске проимперијалистичке опозиције оличене у Савезу за Србију су демонстрирали да не презају од атака на људе који живе од свога рада зарад остваривања реакционарних политичких циљева. Насилан упад у РТС не треба да чуди јер је реч о идеолошким наследницима Демократске опозиције Србије која је предводила пеооктобарску контрареволуцију 2000. године када је нападнута и запаљена та институција а поједини новинари су били сурово линчовани. Аргументација насилника који су упали у телевизију да то чине због тога што њени представници не могу да се појаве у програму јавног сервиса је потпуно бесмислена и комична. Чињеница је да је руководство РТС-а изабрано у време владавине проимперијалистичке буржоаске Демократске странке која је чланица Савеза за Србију чији је пак главни лидер и финансијер тајкун Драган Ђилас њен бивши члан. Велики број уредника и новинара је на привилеговане позиције дошао управо у време владавине ДС-а и многи од њих су присталице буржоаске проимперијалистичке опозиције која се окупља око Савеза за Србију. Чињеница је да представници Савеза за Србију и других буржоаских проимперијалистичких странака редовно наступају на РТС-у исто као и представници буржоаске проимперијалистичке власти окупљене око Александра Вучића. Једина опција којој није дозвољено да се појављује на РТС-у, према којој влада блокада од страна руководства те куће у последњих 19 година је она истински антикапиталистичка, антисистемска, марксистичко-лењинистичка, оличена у НКПЈ и СКОЈ-у. Комунисти су ти који имају право да упиру прстом у РТС и оптуже је за блокаду, дискриминацију и двоструке арсине а никако проимперијалистичка буржоаска опозиција око СЗС.

НКПЈ и СКОЈ најоштрије осуђују буржоаске проимперијалистичке власти, односно надлежне у Влади Србије и Министарству унутрашњих послова, што нису на адекватан начин заштитили људе који живе од свога рада у РТС-у и постављањем полиције спречили упад деликвената предвођених љотићевцем Бошком Обрадовићем, лидером мрачњачког клеро-десничарског Српског покрета „Двери“. Уместо да то учини и лагано изгреднике спречи у њиховом неделу власт је допустила да они упадну у зграду РТС-а, тумарају по њеним ходницима тражећи просторију из које се емитује дневник. Реакција припадника МУП који су послати да бране зграду и запослене је била неочекивано блага. Мало је рећи блага, пре би се могло говорити о заједничком учешћу у једној лоше режираној представи. Власт је то учинила из сопствених пропагандних разлога како би на својим медијима могла да се представља као „заштитник реда и мира који ослобађа телевизију од узурпатора“ те јој је очито одговарао циркус који се одвијао по степеништу РТС-а док су учесници рекационарног протеста „1 од 5 милиона“ избацивани из зграде. Попут неког јефтиног ријалитија, надметали су се ко је гласнији, маскирали се, играли игре са опасним играчкама, мало се као потукли, јер то увек повећава гледаност пред рекламе и онда су на крају сви избачени. Представа је успела. Сви су добили своје обећане хонораре и отишли својим путем. Причаће се недељама о јунацима ове представе док ће им се за који месец ретко ко сећати имена. Победник се није огласио све до данас у подне, али је продукција због високе гледаности вратила учеснике у програм, обећала исплате на време, потписивање анекса уговора и пребацила их у друго затворено окружење, због лепог времена направивши обруч у сред града. Сад ће бити опет пљувања, псовања, батина и тако у недоглед.

НКПЈ и СКОЈ позивају људе који живе од свога рада да игноришу реакционарне протесте „1 од 5 милиона“ који немају ниједан социјални нити оправдан захтев. Разлог за то је што протест предводе представници крупног капитала попут Драгана Ђиласа и Вука Јеремића, председника буржоаске проимперијалистичке Народне странке и што је његов једини циљ да буржоаски реакционари попут њих двојице, Бошка Обрадовића и Сергеја Трифуновића замене на власти Александра Вучића у спровођењу антинародне политике у служби интереса страног и домаћег крупног капитала.

НКПЈ и СКОЈ позивају све људе који живе од свога рада да одбаце политику актуелног напредњачко-социјалистичког буржоаског проимперијалистичког режима на челу са Александром Вучићем. Председник Србије Александар Вучић обмањује радне људе да се бори за њихове интересе и да жели да им обезбеди посао. Истина је да је Вучић сервилни заступник интереса крупног капитала и предводник ретроградне политике антинародних и антирадничких мера које су народ Србије завиле у црно.

Дакле и Вучићева и политика ДОС-а, односно СЗС како се данас зове, је уперена против виталних егзистенцијалних интереса свих људи који живе од свог рада. У сукобу те две буржоаске фракције радни народ не треба да заузима било чију страну.

НКПЈ и СКОЈ позивају радничку класу, сеоски пролетаријат, студенте, пензионере, омладину, незапослене, Југословене и поштену интелигенцију да се уједине у оквиру Народног фронта свих обесправљених, посредством кога ће се свим легалним средствима супротставити самовољи капиталистичког експлоататорског система како на улици у социјалним протестима тако и на изборима кроз формирање јединствене народне и радничке листе. Само на тај начин људи који живе од свог рада се могу изборити за бољу будућност и егзистенцију својих породица.

Ни Вучић ни ДОС, већ Народни фронт!

Нећу власт буржуја него радног народа!

Секретаријат Нове комунистичке партије Југославије,

Секретаријат Савеза комунистичке омладине Југославије,

Београд,

17. 03. 2019.