НКПЈ И СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ 1. МАЈ

Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) су традиционално, као и сваке године до сад, обележили Празник рада и међународне пролетерске солидарности централним скупом у Београду.

У сопственој режији одржано је окуплање на Тргу Димитрија Туцовића које је отпочело у 11 часова.

Том приликом испред споменика Димитрију Туцовићу, великану нашег радничког покрета и прогресивне борбе за социјализам, који је иначе и рођен 1. маја, положен је венац и одржани су пригодни говори.

Реч је најпре имала, као уводничарка, испред и у име Секретаријата наше партије, другарица Весна Милуновић.

Видео снимак говора другарице Милуновић можете видети овде.

Потом је реч добио Први секретар СКОЈ-а, друг Александар Ђенић.

Видео снимак говора друга Ђенића можете видети овде.

На крају се присутнима обратио и наш Генсек, друг Александар Бањанац.

Видео снимак говора друга Бањанца можете видети овде.

Активисти Партије и СКОЈ-а наставили су обележавање 1. маја на Тргу Маркса и Енгелса, где је у 12 часова отпочео синдикални скуп. Уследила је и протестна шетња назад до Трга Димитрија Туцовића.

Том приликом наши активисти су узвикивали борбене пароле попут: „нећу власт буржуја него радног народа“, „ни Вучић, ни ДОС, већ народни фронт“, „бандо буржујска“, и томе слично, певале су се партизанске и друге прогресивне песме радничке и комунистичке тематике, узвикивале су се интернационалистичке пароле солидарности, попут: „Вива Мадуро, Мадуро пресиденте“.

Како је и првомајски скуп био прилика да се још једном истакне важност великог јубилеја – 100 година КПЈ и СКОЈ-а, наши активисти су носили транспаренте са српом и чекићем и натписима „100 година КПЈ и СКОЈ-а – поносни, доследни, у нове победе“. Поред тога, носиле су се партијске и скојевске заставе, као и велики банер „Марксизам-лењинизам, рушимо капитализам“.

Радном народу, свим прогресивним људима, још једном честитамо срећан празник.

Живео 1. мај!Секреатријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

01.05.2019.