СРАМНА ШЕТЊА УЗ ЛАГАЊЕ

У Београду, 12. 05. 2019. године је одржана прва “Монархистичка антифашистичка шетња” у организацији ПОКС-а. Ова шетња је организована у духу измишљања традиције и ревизије историје, како би показала да су реакционарне и квислиншке снаге током Другог светског рата на челу са Дражом Михаиловићем и његовим четницима били антифашисти, а не колаборанти. Уз то, ова маскарада жели да прикаже и то, да је побегли краљ Петар ИИ Карађорђевић био унесрећени херој, а не кукавица која је побегла на сигурно оставивши народ на цедилу.


Поред окупљања и шетње најмрачнијих сила у нашем граду, које покушавају да прекрајају историју, ПОКС је у свом саопштењу изнео лаж на име Савеза комунистичке омладине Југославије, у ком се наводи да је овај опскурдни скуп прошао мирно, иако је било најављено да ће наша организација физички напасти припаднике овога скупа.

Ми, истичемо да је ова изјава срамна и лажна. СКОЈ никоме није претио, нити је најављивао да ће се са било ким физички обрачунати. Такве изјаве нису у духу наше организације. Саопштење ПОКС-а је чиста клевета према нашој организацији, која је трн у оку најмрачнијим силама у нашем друштву, јер је препозната у њему као организација која је најдоследнија у борби против ревизије историје. Овакво саопштење има за циљ да криминализује нашу организацију као авантуристичку и екстремистичку, која је сакупљена од хулигана, који би да “малтретирају” несрећне четнике и монархисте. Такође, ми истичемо да наша организација нема насилнички карактер и да никада физички током своје историје није напала ниједног грађанина наше земље, нити било ког појединца, а да је у складу са законом исказивала своје незадовољство и организовала бројне протесне активности када су се сличне мрачњачке манифистације организовале, као што је била данас у организацији ПОКС-а.

Без обзриа, што је крвник Драгољуб Дража Михаиловић рехабилитован, за нас је ова пресуда ништавна и ми понављамо да му је НАРОД ВЕЋ ПРЕСУДИО И ДА ЗА ЗЛИКОВЦА НЕМА МИЛОСТИ! Истина је да је наш народ предвођен славном Народноослободилачком војском стао раме уз раме с народима победницима над фашизмом. Дража Михаиловић је био доказани слуга окупатора, чије формације, током Другог светског рата, нису водиле ни једну значајну битку против окупатора, а већ у првој години рата су се отворено ставиле у службу окупатора. Заједно с окупатором и другим домаћим издајницима, побегли су пред ослободиоцима, пред антифашистичком коалицијом, пред славном Народноослободилачком војском, јединим ослободиоцима. Иако је наш народ извојевао победу којом је начинио огроман цивилизацијски искорак и заслужио вечно дивљење и захвалност читавог прогресивног и слободољубивог човечанства, буржоаске власти су рехабилитацијом лидера покрета којем је једини циљ, током највећег дела рата, био борба против антифашиста, покушале да срозају то достигнуће.

Покушаји фалсификовања историје и лажи за које се залаже ПОКС су осуђене на пропаст. Ми смо решени да снажно дигнемо глас потив неправде, против блаћења слободарске и антифашистичке борбе нашег народа и лажљиве ревизије историје. Притом упорно понављамо да се историја не може наново написати, да се она може само фалсификовати. У опљачканој, окупираној, пониженој, упропашћеној Србији, која стагнира и пропада на сваком нивоу и у сваком погледу, покушава се гнусним фалсификатима наново атаковати на свест ојађеног народа.

ДРАЖА УБИЦА – НИКАД АНТИФАШИСТА!

СТОП ЛАЖИМА ПОКС-а!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

12.05.2019.