НКПЈ и СКОЈ ПРЕДАЛИ ПОТПИСЕ ЗА АНТИ-НАТО ПЕТИЦИЈУ ВЛАДИ СРБИЈЕ

10. јуна 2019., на дан када је пре тачно 20 година завршена злочиначка НАТО агресија на СР Југославију, делегација Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) предала је на писарници Владе Србије велики број потиса грађана који су подржали наш предлог да се стави ван закона сваки вид сарадње и промоције НАТО у Србији, као и наравно, да се спречи приступање Србије овом агресивном империјалистичком војном савезу.Тиме је окончана кампања вођена годину дана, и крунисана великим бројем потписа као и јаком подршком нашој иницијативи. Сада је на органима власти Републике Србије да се изјасне поводом ове иницијативе, а ми захтевамо да она буде у целости прихваћена.

Подсећамо да се у тексту петиције наводи да не само да она позива на одлучност да Србија никада не приступи злочиначкој терористичкој организацији НАТО већ ни да Војска Србије на било који начин не сарађује са тим империјалистичким војним савезом (кроз заједничке војне вежбе, омогућавање преласка територије Србије или коришћење исте за НАТО интервенције, забрану учешћа Војске Србије у операцијама које предводе НАТО, Сједињене Америчке Државе и Европска унија, одржавање било каквих про-НАТО семинара и конференција, итд). Такође, петицијом се одбацују све лобистичке активности политичких партија, невладиних организација и појединаца који агитују за учлањење Србије у НАТО.

Даље у петицији стоји да су разлози против било какве сарадње Србије са НАТО бројни:

НАТО зарад експанзионистичких и пљачкашких интереса западног империјализма под окупацијом држи јужну српску покрајину Косово и Метохију а на њеној територији је изградио највећу војну базу на Балкану, Бондстил.

НАТО је мучки и кукавички користећи бројчану и техничку премоћ извршио агресију на Савезну Републику Југославију 1999. године како би је разбио и отео Косово и Метохију.

НАТО је зарад експанзионистичких и пљачкашких интереса западног империјализма разбио нашу домовину Социјалистичку Федеративну Републику Југославију.

НАТО спроводи терор над слободољубивим земљама, народима и покретима широм света зарад прљавих и грамзивих интереса мултинационалног капитала.

Наша борба против НАТО наставиће да се одвија на више нивоа, једнако динамично и одлучно као и до сада, кроз нове иницијативе и активности, што је наш дуг према свим невиним жртвама НАТО, али и јасна посвећеност борби против империјализма, за свет мира, солидарности и сарадње народа, за свет без НАТО.

Захтевамо усвајање петиције!

Борба се наставља!

Не заборављамо, не опраштамо, не у НАТО!

Секретаријат НКПЈ,

Секретаријат СКОЈ-а,

Београд,

10.06.2019.