• ODMAH ZATVORITI KANCELARIJE FAŠISTA U SUBOTICI

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje otvaranje kancelarija mađarske neo-fašističke partije Jobbik „Pokreta za bolju Mađarsku“ u Subotici. NKPJ traži da se kancelarije te nacional-šovinističke i rasističke partije u Subotici odmah zatvore i da se zabrane sve aktivnosti kako te tako i svih organizacija povezanih sa njom.

  Pročitaj više »

 • ZASLUŽEN POKLON ZA ROĐENDAN SKOJ-a

  25. januara, na dan kada obeležavamo rođendan naše omladinske organizacije, obnovljenog SKOJ-a, osvanula je vest da ministar Radulović podnosi ostavku. To je napokon jedna lepa vest za radni narod i tek sada možemo govoriti o maloj ali važnoj pobedi koju je uspeo da ostvari vlastitom i upornom višemesečnom borbom protiv tzv. reformi koje je Radulović pokušao da sprovede, a najpre protiv usvajnja predloga novog zakona o radu za koji se on najzdušnije zalagao. U borbi protiv usvajanja novog zakona naša Partija je aktivno učestvovala, a u prvim redovima te borbe uvek je bio SKOJ kojem je ministar Radulović ulepšao današnje slavlje.

  Pročitaj više »

 • NKPJ I SKOJ PROTIV PREDLOGA ZAKONA O PRIVATIZACIJI I STEČAJU

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u potpunosti podržavaju zahteve protesta održanog u Beogradu u organizaciji Samostalnog sindikata metalaca Srbije i Granskog sindikata industrije, energije,rudarstva “Nezavisnost” o povlačenju iz skupštinske procedure predloga zakona o privatizaciji i stečaju.

  Pročitaj više »

 • NIKAD U EU

  U utorak 21. januara u Beogradu je održan simboličan protestni skup pod parolom „Nikad u EU“. Istog dana kada buržoaske vlasti otpočinju zvanične pregovore o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji (EU) u Briselu, Nova komunistička partija Jugoslavije jedina je organizovala protest u centru Beograda ispred zgrade u kojoj se nalazi Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije.

  Pročitaj više »

 • SOLIDARNOST SA RADNICIMA ŽELVOZA

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) u potpunosti podržava protest radnika fabrike Želvoz iz Smedereva i traži od buržoaskih vlasti u Beogradu da bezuslovno ispuni sve njihove opravdane zahteve.

  Pročitaj više »