• ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA POVODOM LENJINOVOG ROĐENDANA

  NKPJ i SKOJ održali su u subotu 20. aprila u sali „Novi svet“ Svečanu akademiju povodom 143. godišnjice od rođenja lidera boljševičke partije i Velike Oktobarske socijalističke revolucije, Vladimira Iljiča Uljanova – Lenjina.

  Pročitaj više »

 • PODRŠKA ŠTRAJKU RUDARA I TOPIONIČARA U ZAJAČI

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) daje punu podršku zaposlenima u preduzeću Rudnici i topionica “Zajača” kod Loznice koji od utorka štrajkuju zahtevajući da im se isplate zaostale plate i overe zdravstvene knjižice.

  Pročitaj više »

 • BURŽOASKA VLADA PRIZNALA “NEZAVISNOST” I OKUPACIJU KOSOVA

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje buržoasku Vladu Srbije zbog sramnog postizanja sporazuma u Briselu sa predstavnicima marionetskog i kvislinškog režima u Prištini.

  Pročitaj više »

 • VOJVODINA PRIPADA RADNOM NARODU

  Nova komunistička partija Jugoslavije - NKPJ ističe da nove igre oko položaja Autonomne pokrajine Vojvodine pokazuju duboke konfrontacije buržoaskih političkih stranaka i njihov otvoren sukob nastao kao posledica borbe za vlast na nivou autonomne pokrajine. Takva razmimoilaženja buržoaskih stranaka i tajkunskih grupa koje stoje iza njih su direktno suprotstavljena interesima radnog naroda Srbije.

  Pročitaj više »

 • Podrška DNR Koreji, nuklearni rat nameću SAD

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije osuđuje agresivno ponašanje Sjedinjenih Američkih Država i njenog satelita Južne Koreje kao i poteze koje povlači Japan a koji su preteći prema miroljubivoj Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji i nameću joj nuklearni rat.

  Pročitaj više »

 • Potpuni krah politike buržoaske vlade

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) ocenjuje da se Srbija pod vođstvom buržoaske pro-imperijalističke Vlade realno nalazi u dužničkom ropstvu i pred potpunim krahom.

  Pročitaj više »