• 100 GODINA OD ROĐENJA NARODNOG HEROJA RATKA MITROVIĆA

  27. maja, navršilo se tačno 100 godina od rođenja Narodnog heroja Ratka Mitrovića.

  Pročitaj više »

 • NEZASLUŽENE POČASTI ANTINARODNOJ DINASTIJI KARAĐORĐEVIĆA

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje zbog sahrane posmrtnih ostataka kralja Petra Drugog Karađorđevića na Oplencu o trošku građana Srbije i uz sve državne počasti koje ničim nije zaslužio.

  Pročitaj više »

 • ODRŽANA IZBORNA SEDNICA GK NKPJ NIŠ

  Gradski komitet Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) u Nišu održao je u petak 24.maja 2013. godine u Mesnoj kancelariji Palilula svoju Izbornu sednicu.

  Pročitaj više »

 • NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN POBEDE NAD FAŠIZMOM

  Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) polaganjem venaca na Groblju oslobodilaca Beograda obeležili su 9.maj, Dan pobede nad fašizmom. NKPJ i SKOJ ističu da je 9. maj jedan od najvažnijih događaja u svetskoj istoriji.

  Pročitaj više »

 • LENJINOV “SOCIJALIZAM I RELIGIJA” U IZDANJU “PROLETKULTA”

  Povodom nedavno obeležene 143. godišnjice rođenja vođe Oktobarske revolucije Vladimira Iljiča Lenjina, edicija “Proletkult“ je objavila njegovo značajno delo „Socijalizam i religija“.

  Pročitaj više »

 • NKPJ i SKOJ OBELEŽILI BORBENI RADNIČKI PRAZNIK - 1. MAJ

  Na centralnoj manifestaciji u Beogradu koja je otpočela u 11 časova na Trgu Dimitrija Tucovića, NKPJ i SKOJ su i ove godine dostojno i borbeno obeležili Praznik rada i međunarodne proleterske solidarnosti.

  Pročitaj više »