• SRAMNA DEKLARACIJA SKUPŠTINE SRBIJE

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) najoštrije protestuje protiv odluke Skupštine Srbije da donese deklaraciju „o osudi akata protiv civilnog mađarskog stanovništva u Vojvodini počinjenih 1944. i 1945. godine“ .

  Pročitaj više »

 • PROTIV AVANTURE SABOTERSTVA, PROTIV BURŽOASKE EKSPLOATACIJE

  Povodom nedavnog oštećenja automobila proizvedenih u fabrici Fijat u Kragujevcu Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) ističe da je sabotaža potpuno nepravilna, pogrešna, kontraproduktivna, štetna i u potpunosti neprihvatljiva metoda borbe radničkog pokreta.

  Pročitaj više »

 • ANTIKRIZNE MERE U SLUŽBI KRUPNOG KAPITALA

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) u potpunosti odbacuje antinarodne mere “štednje“ buržoaske pro-imperijalističke Vlade Srbije i traži njihovo momentalno povlačenje.

  Pročitaj više »

 • HEROJI NERETVE I SUTJESKE SE NE ZABORAVLJAJU

  Navršilo se 70 godina od završetka herojskih bitaka na Neretvi (januar-mart 1943. god.) i Sutjesci (15. maj – 15. jun 1943. god.), 70 godina od sloma Četvrte i Pete neprijateljske ofanzive koju su fašistički okupatori zajedno sa svojim domaćim slugama – ustašama i četnicima vodili protiv partizanskih jedinica.

  Pročitaj više »

 • ODRŽAN PROTEST NKPJ i SKOJ ISPRED AMBASADE TURSKE

  U organizaciji Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) i Saveza komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ), ispred ambasade Turske u Beogradu održane su demonstracije…

  Pročitaj više »

 • PROTEST ISPRED AMBASADE TURSKE U ORGANIZACIJI NKPJ I SKOJ

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) pozivaju progresivne građane Beograda i Srbije da dođu na protest ispred ambasade Turske na uglu ulica Kneza Miloša i Krunske u sredu 12.juna 2013. godine sa početkom u 12 sati.

  Pročitaj više »

 • NKPJ NA MEĐUNARODNOM KOMUNISTIČKOM SEMINARU U BRISELU

  Sekretar za međunarodne odnose Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) drug Marijan Kubik učestvovao je 1. i 2. juna na 22 Međunarodnom komunističkom seminaru (ICS) u Briselu koji se od 1992. godine održava u organizaciji Partije Rada Belgije (PTB).

  Pročitaj više »