• SOLIDARNOST SA RADNICIMA AUTOSAOBRAĆAJA I FAP PRIBOJ

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) u potpunosti podržava opravdani bunt radnika preduzeća Autosaobraćaj iz Kragujevca i FAP Priboj koji su revoltirani katastrofalnim socijalnim položajem i nebrigom buržoaske države o tim preduzećima blokirali dve železničke saobraćajnice u Srbiji.

  Pročitaj više »

 • BOJKOT IZBORA NA KOSOVU I METOHIJI

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) poziva građane južne srpske pokrajine Kosova i Metohije da bojkotuju lokalne izbore zakazane za 03. novembar koje organizuje marionetski pro-iimperijalistički režim u Prištini. Bojkotom izbora građani treba da iskažu svoje protivljenje prema svim organima imperijalističke kvazi države u srcu Balkana, kao i otpor okupaciji i rasparčavanju naše domovine.

  Pročitaj više »

 • NKPJ I SKOJ OBELEŽILI DAN OSLOBOĐENJA BEOGRADA

  Aktivisti Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) povodom Dana oslobođenja Beograda od fašizma 20. oktobra 1944. godine položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda.

  Pročitaj više »

 • EVROPSKA INICIJATIVA KOMUNISTIČKIH I RADNIČKIH PARTIJA

  Delegacija Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) prisustvovala je evropskom sastanku komunističkih i radničkih partija koji se pet godina za redom organizuje u Briselu u organizaciji Komunističke partije Grčke (KKE).

  Pročitaj više »

 • 20 GODINA “CRNOG OKTOBRA”

  Na današnji dan, 03. oktobra, navršilo se tačno dvadeset godina od kako je tenkovima i u krvi ugušen poslednji pokušaj da se spasi SSSR, prva zemlja radnika i seljaka u istoriji, i njena socijalistička revolucija.

  Pročitaj više »