• KSENOFOBIJA NEĆE PROĆI

  NKPJ najoštrije osuđuje ksenofobične proteste i blokade puteva i paljenje barake za smeštaj izbeglih, koji su za cilj imali sprečavanje boravka azilanata i imigranata u Ušću i Skelama kod Obrenovca i Vračevićima kod Lajkovca.

  Pročitaj više »

 • POSETA NOVE AMBASADORKE KUBE

  Drugarica Adela Majra Ruiz Garsija, nova ambasadorka socijalističke Kube koja je nedavno dobila diplomatske akreditive u Republici Srbiji, obavila je prvu zvaničnu posetu Novoj komunističkoj partiji Jugoslavije 29. Novembra 2013. S drugaricom Adelom razgovarali su Generalni sekretar NKPJ drug Batrić Mijović, Izvršni sekretar partije drug Aleksandar Banjanac i član Sekretarijata drug Živomir Stanković.

  Pročitaj više »

 • ŽIVEO 29. NOVEMBAR!

  29. novembra 2013. godine, na tačno 70 godina od Drugog zasedanja AVNOJ-a i faktičkog formiranja socijalističke Jugoslavije, prve republike našeg naroda, NKPJ i SKOJ sprovedeli su simboličnu akciju predaje potpisa za vraćanje originalnog naziva ulici 29. novembar u Beogradu, nekadašnjoj jugoslovenskoj prestonici.

  Pročitaj više »

 • NOVI GOROD DALJE RUKE OD SRPSKIH GRAĐEVINARA

  NKPJ najoštrije protestuje zbog šikaniranja 27 srpskih građevinskih radnika od strane kapitalističkog poslodavca, firme Novi gorod, registrovane u Rusiji, a kojoj je na čelu državljanin Srbije Nenad Lukić.

  Pročitaj više »

 • 15. MEĐUNARODNI SASTANAK KOMUNISTIČKIH I RADNIČKIH PARTIJA

  U Lisabonu, u organizaciji Portugalske komunističke partije, od 08. do 10. novembra održan je 15. Međunarodni sastanak komunističkih i radničkih partija. Na sastanku je učestvovalo 75 partija iz 63 zemlje, dok je još 14 partija koje iz niza različitih razloga nisu mogle da prisustvuju, poslalo svoje pozdrave skupu. Skupu je prisustvovao i predstavnik naše partije, Izvršni sekretar i član Sekretarijata drug Aleksandar Banjanac.

  Pročitaj više »

 • OSUDA STUDENTSKOG NATO SAMITA U BEOGRADU

  NKPJ i SKOJ najoštrije protestuju protiv održavanja studentskog samita Sim NATO u Beogradu u organizaciji Asocijacije za međunarodnu saradnju i dijalog (AFIKAD), manifestacije koja predstavlja uvredu za sve slobodoljubive i pravdoljubive građane Srbije.

  Pročitaj više »

 • ODRŽAN PROTEST PROTIV EMITOVANJA SERIJE "RAVNA GORA"

  U organizaciji NKPJ i SKOJ u nedelju 10. novembra 2013. godine održan je narodni protest ispred zgrade Radio televizije Srbije u Beogradu protiv emitovanja sramne falsifikatorske serije ”Ravne gora”, koja za cilj ima rehabilitaciju izdajničkog četničkog pokreta u Drugom svetskom ratu.

  Pročitaj više »

 • OBELEŽENA GODIŠNJICA OKTOBARSKE REVOLUCIJE

  U Sali „Novi svet“ u Beogradu, Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) i Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) održali su u sredu 6. novembra 2013. godine svečanu akademiju u čast 96 godišnjice Velike oktobarske socijalističke revolucije.

  Pročitaj više »

 • PROTEST PROTIV EMITOVANЈA SERIJE „RAVNA GORA“

  Pozivamo vas da zajedno podignemo glas protiv emitovanja serije „Ravna gora“, najnovijeg pokušaja falsifikovanja istorije i to na „javnom servisu svih građana“ – RTS-u.

  Pročitaj više »

 • SOLIDARNOST SА RADNICIMA U URUGVAJU

  Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) u potpunosti podržava protest i solidariše se sa svim zahtevima sedmorice radnika iz Srbije koji se puna tri meseca bore da im kapitalistički poslodavci u Urugvaju isplate ugovorom predviđene zarade.

  Pročitaj više »