• NACRT PLATFORME O KOSOVU FAKTIČKO PRIZNANJE “NEZAVISNOSTI”

  Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) u potpunosti odbacuje Nacrt platforme o Kosovu i Metohiji kao i sporazum o “integrisanim graničnim prelazima” jer ti koraci koje preduzima buržoaski pro-imperijalistički režim u Beogradu predstavljaju faktičko priznavanje “nezavisnosti” južne srpske pokrajine.

  Pročitaj više »

 • BURŽUJSKE LOPOVE U ZATVORE – KRIMINAL JE PRODUKT KAPITALIZMA

  Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) ocenjuje da pritvaranje najvećeg srpskog kapitaliste Miroslava Miškovića predstavlja čin kojim akteulne buržoaske pro-imperijalističke vlasti u Srbiji žele da steknu jeftine političke poene i da bace “prašinu u oči” eksploatisanom radnom narodu naše zemlje.

  Pročitaj više »

 • 21.12. – ROĐENDAN DRUGA STALJINA I PRVE PROLETERSKE

  Fama oko medijskih budalaština o kraju sveta koji su navodno predskazale Maje ne jenjava, te se sada svuda naokolo može čuti „dobro je, preživeli smo“.

  Pročitaj više »

 • 17. DECEMBRA GODIŠNJICA SMRTI BRANKA KITANOVIĆA

  U ponedeljak 17. decembra navršiće se tužna godisnjica smrti naseg voljenog osnivača i vođe partije, druga Branka Kitanovica.

  Pročitaj više »

 • HARADINAJ JE ZLOČINAC – ODMAH RASPUSTITI IMPERIJALISTIČKI HAŠKI SUD

  Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) najoštrije protestuje protiv skandalozne odluke imperijalističkog Haškog tribunala da oslobodi osvedočenog ratnog zločinca Ramuša Haradinaja.

  Pročitaj više »

 • NKPJ NA 14. MEĐUNARODNOM SASTANKU KOMUNISTIČKIH I RADNIČKIH PARTIJA

  Krajem svake godine održava se međunarodni sastanak komunističkih i radničkih partija, što predstavlja najznačajniji radni skup međunarodnog komunističkog pokreta u godini. To je prilika da se susretnu komunisti, odnosno autentične marksističko-lenjinističke snage sa svih kontinenata.

  Pročitaj više »

 • NKPJ i SKOJ OBELEŽILI 29. NOVEMBAR – DAN REPUBLIKE

  28. novembra u susret proslavi Dana Republike, u Beogradu, u sali Novi svet u Ustaničkoj 17, sedištu Nove komunističke partije Jugoslavije i Saveza komunističke omladine Jugoslavije održana je svečana akademija posvećena Danu Republike.

  Pročitaj više »