• ОДМАХ ЗАТВОРИТИ КАНЦЕЛАРИЈЕ ФАШИСТА У СУБОТИЦИ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије осуђује отварање канцеларија мађарске нео-фашистичке партије Jobbik „Покрета за бољу Мађарску“ у Суботици. НКПЈ тражи да се канцеларије те национал-шовинистичке и расистичке партије у Суботици одмах затворе и да се забране све активности како те тако и свих организација повезаних са њом.

  Прочитај више »

 • ЗАСЛУЖЕН ПОКЛОН ЗА РОЂЕНДАН СКОЈ-а

  25. јануара, на дан када обележавамо рођендан наше омладинске организације, обновљеног СКОЈ-а, осванула је вест да министар Радуловић подноси оставку. То је напокон једна лепа вест за радни народ и тек сада можемо говорити о малој али важној победи коју је успео да оствари властитом и упорном вишемесечном борбом против тзв. реформи које је Радуловић покушао да спроведе, а најпре против усвајња предлога новог закона о раду за који се он најздушније залагао. У борби против усвајања новог закона наша Партија је активно учествовала, а у првим редовима те борбе увек је био СКОЈ којем је министар Радуловић улепшао данашње славље.

  Прочитај више »

 • НКПЈ И СКОЈ ПРОТИВ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА О ПРИВАТИЗАЦИЈИ И СТЕЧАЈУ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) у потпуности подржавају захтеве протеста одржаног у Београду у организацији Самосталног синдиката металаца Србије и Гранског синдиката индустрије, енергије,рударства “Независност” о повлачењу из скупштинске процедуре предлога закона о приватизацији и стечају.

  Прочитај више »

 • НИКАД У ЕУ

  У уторак 21. јануара у Београду је одржан симболичан протестни скуп под паролом „Никад у ЕУ“. Истог дана када буржоаске власти отпочињу званичне преговоре о придруживању Србије Европској унији (ЕУ) у Бриселу, Нова комунистичка партија Југославије једина је организовала протест у центру Београда испред зграде у којој се налази Канцеларија Владе Србије за европске интеграције.

  Прочитај више »

 • СОЛИДАРНОСТ СА РАДНИЦИМА ЖЕЛВОЗА

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) у потпуности подржава протест радника фабрике Желвоз из Смедерева и тражи од буржоаских власти у Београду да безусловно испуни све њихове оправдане захтеве.

  Прочитај више »