• ЧЕТРНАЕСТА ГОДИШЊИЦА ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКЕ АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

  Активисти Нове комунистичке партије Југославије и СКОЈ-а су положили венце код споменика "Вечне ватре" у Београду, у спомен и славу жртвама злочиначке НАТО агресије која је отпочела на данашњи дан, 24. марта пре тачно 14 година. Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да оружана агресија западног империјализма, оличеног у његовој ударној песници НАТО на Савезну Републику Југославију започета 24. марта 1999. године, представља један од највећих злочиначких подухвата у новијој светској историји.

  Прочитај више »

 • ЗРЕЊАНИН ЈЕ УЧИН ГРАД

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује против иницијативе градског одбора Демократске странке Србије (ДСС) да град Зрењанин промени име у Петровград

  Promena imena Zrenjanina u Petrovgrad bi predstavljala krajnje reakcionaran čin i uvredu za sve slobodoljubive građane Srbije koji poštuju oslobodilačke antifašističke tekovine iz perioda okupacije naše zemlje u Drugom svetskom ratu.

  Прочитај више »

 • РЕВОЛУЦИЈА СЕ НАСТАВЉА – ВИВА ЧАВЕЗ!

  Поводом смрти Уга Чавеза, председника Венецуеле, Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) упутили су поруку саучешћа и солидарности породици Чавеза, влади и народу Венецуеле у којој се наводи : „Командант Чавез остаће упамћен као један од највећих противника капитализма, империјализма, глобализације, неоколонијализма и доследни борац за социјалну правду.

  Прочитај више »

 • 8. МАРТ - ДАНА ЖЕНА: ПОЗИВ НА БОРБУ!

  "Они који су се својом чашћу пред лицем човечанства обавезали на ослобођење, не смеју допустити да цела једна половина људског рода због економске и социјалне зависти буде осуђена на ропство. Онај ко жели допустити тлачење радника од стране капиталиста, допустиће и тлачење жене од мушкарца". Клара Цеткин

  Прочитај више »