• 100 ГОДИНА ОД РОЂЕЊА НАРОДНОГ ХЕРОЈА РАТКА МИТРОВИЋА

  27. мајa навршило се тачно 100 година од рођења Народног хероја Ратка Митровића.

  Прочитај више »

 • НЕЗАСЛУЖЕНЕ ПОЧАСТИ АНТИНАРОДНОЈ ДИНАСТИЈИ КАРАЂОРЂЕВИЋА

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује због сахране посмртних остатака краља Петра Другог Карађорђевића на Опленцу о трошку грађана Србије и уз све државне почасти које ничим није заслужио.

  Прочитај више »

 • ОДРЖАНА ИЗБОРНА СЕДНИЦА ГК НКПЈ НИШ

  Градски комитет Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) у Нишу одржао је у петак 24.маја 2013. године у Месној канцеларији Палилула своју Изборну седницу.

  Прочитај више »

 • НКПЈ И СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

  Активисти Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) полагањем венаца на Гробљу ослободилаца Београда обележили су 9.мај, Дан победе над фашизмом. НКПЈ и СКОЈ истичу да је 9. мај један од најважнијих догађаја у светској историји.

  Прочитај више »

 • ЛЕЊИНОВ “СОЦИЈАЛИЗАМ И РЕЛИГИЈА” У ИЗДАЊУ “ПРОЛЕТКУЛТА”

  Поводом недавно обележене 143. годишњице рођења вође Октобарске револуције Владимира Иљича Лењина, едиција “Пролеткулт“ је објавила његово значајно дело „Социјализам и религија“ .

  Прочитај више »

 • НКПЈ и СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ НКПЈ и СКОЈ БОРБЕНИ РАДНИЧКИ ПРАЗНИК - 1. МАЈ

  На централној манифестацији у Београду која је отпочела у 11 часова на Тргу Димитрија Туцовића, НКПЈ и СКОЈ су и ове године достојно и борбено обележили Празник рада и међународне пролетерске солидарности.

  Прочитај више »