• СРАМНА ДЕКЛАРАЦИЈА СКУПШТИНЕ СРБИЈЕ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује против одлуке Скупштине Србије да донесе декларацију „о осуди аката против цивилног мађарског становништва у Војводини почињених 1944. и 1945. године“.

  Прочитај више »

 • ПРОТИВ АВАНТУРЕ САБОТЕРСТВА, ПРОТИВ БУРЖОАСКЕ ЕКСПЛОАТАЦИЈЕ

  Поводом недавног оштећења аутомобила произведених у фабрици Фијат у Крагујевцу Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) истиче да је саботажа потпуно неправилна, погрешна, контрапродуктивна, штетна и у потпуности неприхватљива метода борбе радничког покрета.

  Прочитај више »

 • АНТИКРИЗНЕ МЕРЕ У СЛУЖБИ КРУПНОГ КАПИТАЛА

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) у потпуности одбацује антинародне мере “штедње“ буржоаске про-империјалистичке Владе Србије и тражи њихово моментално повлачење.

  Прочитај више »

 • ХЕРОЈИ НЕРЕТВЕ И СУТЈЕСКЕ СЕ НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ

  Навршило се 70 година од завршетка херојских битака на Неретви (јануар-март 1943. год.) и Сутјесци (15. мај – 15. јун 1943. год.), 70 година од слома Четврте и Пете непријатељске офанзиве коју су фашистички окупатори заједно са својим домаћим слугама – усташама и четницима водили против партизанских јединица.

  Прочитај више »

 • ОДРЖАН ПРОТЕСТ НКПЈ и СКОЈ ИСПРЕД АМБАСАДЕ ТУРСКЕ

  У организацији Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ), испред амбасаде Турске у Београду одржане су демонстрације...

  Прочитај више »

 • ПРОТЕСТ ИСПРЕД АМБАСАДЕ ТУРСКЕ У ОРГАНИЗАЦИЈИ НКПЈ И СКОЈ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) позивају прогресивне грађане Београда и Србије да дођу на протест испред амбасаде Турске на углу улица Кнеза Милоша и Крунске у среду 12.јуна 2013. године са почетком у 12 сати.

  Прочитај више »

 • НКПЈ НА МЕЂУНАРОДНОМ КОМУНИСТИЧКОМ СЕМИНАРУ У БРИСЕЛУ

  Секретар за међународне односе Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) друг Маријан Кубик учествовао је 1. и 2. јуна на 22 Међународном комунистичком семинару (ICS) у Бриселу који се од 1992. године одржава у организацији Партије Рада Белгије (PTB).

  Прочитај више »