• 60 ГОДИНА ОД НАПАДА НА КАСАРАНУ МОНКАДЕ

  Честитка коју је амбасади Кубе поводом важног јубилеја за кубанску револуцију, 60 година од напада на касарану Монкаде, у име наше Партије упутио друг Генерални секретар Батрић Мијовић .

  Прочитај више »

 • ЛАЖЉИВА РЕЗОЛУЦИЈА И РЕХАБИЛИТАЦИЈА ИЗДАЈНИКА ДРАЖЕ НЕЋЕ ПРОЋИ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) најоштрије протестује против захтева Српског покрета обнове да Скупштина Србије усвоји срамну резолуцију Савета Европе којом се осуђују измишљени „комунистички злочини“.

  Прочитај више »

 • ПОДРШКА ШТРАЈКУ У ФАБРИЦИ АКУМУЛАТОРА

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) у потпуности се солидарише и даје пуну подршку радницима Фабрике акумулатора из Сомбора који више од два и по месеца штрајкују тражећи да им се исплате заостале зараде и зауставе незаконита отпуштања која спроводи буржоаско пословодство на челу са Мирославом Богићевићем.

  Прочитај више »

 • ЖИВЕЛО СЕЋАЊЕ НА ДАН УСТАНКА У СРБИЈИ!

  Седамдесет и две година је прошло откада су у одбрану слободе и домовине плануле устаничке пушке народа и народности Југославије.

  Прочитај више »

 • НКПЈ И СКОЈ НА АНТИКАПИТАЛИСТИЧКОМ ПРОТЕСТУ У БЕОГРАДУ

  Активисти Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) и Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) учествовали су 5.јула 2013. године на антикапиталистичком протесту на Тргу Републике у Београду организованом преко друштвене мреже Фејсбук.

  Прочитај више »

 • НКПЈ ОБЕЛЕЖИЛА ГОДИШЊИЦУ ОСНИВАЊА

  У понедељак 1.јула 2013. године у Београду, у Сали “Нови свет” у Устаничкој 17 Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) обележила је годишњицу свог оснивања. НКПЈ је основана 30.јуна 1990. године у Београду, у згради Савеза инжењера и техничара и тај датум се води као званичан Дан Партије (који је ове године одржан дан касније из техничких разлога).

  Прочитај више »