• СОЛИДАРНОСТ СА РАДНИЦИМА АУТОСАОБРАЋАЈА И ФАП ПРИБОЈ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) у потпуности подржава оправдани бунт радника предузећа Аутосаобраћај из Крагујевца и ФАП Прибој који су револтирани катастрофалним социјалним положајем и небригом буржоаске државе о тим предузећима блокирали две железничке саобраћајнице у Србији.

  Прочитај више »

 • БОЈКОТ ИЗБОРА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) позива грађане јужне српске покрајине Косова и Метохије да бојкотују локалне изборе заказане за 03. новембар које организује марионетски про-иимперијалистички режим у Приштини. Бојкотом избора грађани треба да искажу своје противљење према свим органима империјалистичке квази државе у срцу Балкана, као и отпор окупацији и распарчавању наше домовине.

  Прочитај више »

 • НКПЈ И СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕОГРАДА

  Активисти Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) поводом Дана ослобођења Београда од фашизма 20. октобра 1944. године положили су венце на Гробљу ослободилаца Београда.

  Прочитај више »

 • ЕВРОПСКА ИНИЦИЈАТИВА КОМУНИСТИЧКИХ И РАДНИЧКИХ ПАРТИЈА

  Делегација Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ) присуствовала је европском састанку комунистичких и радничких партија који се пет година за редом организује у Бриселу у организацији Комунистичке партије Грчке (ККЕ).

  Прочитај више »

 • 20 ГОДИНА “ЦРНОГ ОКТОБРА”

  На данашњи дан, 03. октобра, навршило се тачно двадесет година од како је тенковима и у крви угушен последњи покушај да се спаси СССР, прва земља радника и сељака у историји, и њена социјалистичка револуција.

  Прочитај више »