• КСЕНОФОБИЈА НЕЋЕ ПРОЋИ

  НКПЈ најоштрије осуђује ксенофобичне протесте и блокаде путева и паљење бараке за смештај избеглих, који су за циљ имали спречавање боравка азиланата и имиграната у Ушћу и Скелама код Обреновца и Врачевићима код Лајковца.

  Прочитај више »

 • ПОСЕТА НОВЕ АМБАСАДОРКЕ КУБЕ

  Другарица Адела Мајра Руиз Гарсија, нова амбасадорка социјалистичке Кубе која је недавно добила дипломатске акредитиве у Републици Србији, обавила је прву званичну посету Новој комунистичкој партији Југославије 29. Новембра 2013. С другарицом Аделом разговарали су Генерални секретар НКПЈ друг Батрић Мијовић, Извршни секретар партије друг Александар Бањанац и члан Секретаријата друг Живомир Станковић.

  Прочитај више »

 • ЖИВЕО 29. НОВЕМБАР!

  29. новембра 2013. године, на тачно 70 година од Другог заседања АВНОЈ-а и фактичког формирања социјалистичке Југославије, прве републике нашег народа, НКПЈ и СКОЈ спроведели су симболичну акцију предаје потписа за враћање оригиналног назива улици 29. новембар у Београду, некадашњој југословенској престоници.

  Прочитај више »

 • НОВИ ГОРОД ДАЉЕ РУКЕ ОД СРПСКИХ ГРАЂЕВИНАРА

  НКПЈ најоштрије протестује због шиканирања 27 српских грађевинских радника од стране капиталистичког послодавца, фирме Нови город, регистроване у Русији, а којој је на челу држављанин Србије Ненад Лукић.

  Прочитај више »

 • 15. МЕЂУНАРОДНИ САСТАНАК КОМУНИСТИЧКИХ И РАДНИЧКИХ ПАРТИЈА

  У Лисабону, у организацији Португалске комунистичке партије, од 08. до 10. новембра одржан је 15. Међународни састанак комунистичких и радничких партија. На састанку је учествовало 75 партија из 63 земље, док је још 14 партија које из низа различитих разлога нису могле да присуствују, послало своје поздраве скупу. Скупу је присуствовао и представник наше партије, Извршни секретар и члан Секретаријата друг Александар Бањанац.

  Прочитај више »

 • ОСУДА СТУДЕНТСКОГ НАТО САМИТА У БЕОГРАДУ

  НКПЈ и СКОЈ најоштрије протестују против одржавања студентског самита Сим НАТО у Београду у организацији Асоцијације за међународну сарадњу и дијалог (AFIKAD), манифестације која представља увреду за све слободољубиве и правдољубиве грађане Србије.

  Прочитај више »

 • ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЕМИТОВАЊА СЕРИЈЕ "РАВНА ГОРА"

  У организацији НКПЈ и СКОЈ у недељу 10. новембра 2013. године одржан је народни протест испред зграде Радио телевизије Србије у Београду против емитовања срамне фалсификаторске серије ”Равне гора”, која за циљ има рехабилитацију издајничког четничког покрета у Другом светском рату.

  Прочитај више »

 • ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА ОКТОБАРСКЕ РЕВОЛУЦИЈЕ

  У Сали „Нови свет“ у Београду, Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) одржали су у среду 6. новембра 2013. године свечану академију у част 96 годишњице Велике октобарске социјалистичке револуције.

  Прочитај више »

 • ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЕМИТОВАЊА СЕРИЈЕ „РАВНА ГОРА“

  Позивамо вас да заједно подигнемо глас против емитовања серије „Равна гора“, најновијег покушаја фалсификовања историје и то на „јавном сервису свих грађана“ – РТС-у.

  Прочитај више »

 • СОЛИДАРНОСТ СА РАДНИЦИМА У УРУГВАЈУ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) у потпуности подржава протест и солидарише се са свим захтевима седморице радника из Србије који се пуна три месеца боре да им капиталистички послодавци у Уругвају исплате уговором предвиђене зараде.

  Прочитај више »