• НАЦРТ ПЛАТФОРМЕ О КОСОВУ ФАКТИЧКО ПРИЗНАЊЕ “НЕЗАВИСНОСТИ”

  Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) у потпуности одбацује Нацрт платформе о Косову и Метохији као и споразум о “интегрисаним граничним прелазима” јер ти кораци које предузима буржоаски про-империјалистички режим у Београду представљају фактичко признавање “независности” јужне српске покрајине.

  Прочитај више »

 • БУРЖУЈСКЕ ЛОПОВЕ У ЗАТВОРЕ – КРИМИНАЛ ЈЕ ПРОДУКТ КАПИТАЛИЗМА

  Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) оцењује да притварање највећег српског капиталисте Мирослава Мишковића представља чин којим актеулне буржоаске про-империјалистичке власти у Србији желе да стекну јефтине политичке поене и да баце “прашину у очи” експлоатисаном радном народу наше земље.

  Прочитај више »

 • 21.12. – РОЂЕНДАН ДРУГА СТАЉИНА И ПРВЕ ПРОЛЕТЕРСКЕ

  Фама око медијских будалаштина о крају света који су наводно предсказале Маје не јењава, те се сада свуда наоколо може чути „добро је, преживели смо“.

  Прочитај више »

 • 17. ДЕЦЕМБРА ГОДИШЊИЦА СМРТИ БРАНКА КИТАНОВИЋА

  У понедељак 17. децембра навршиће се тужна годисњица смрти насег вољеног оснивача и вође партије, друга Бранка Китановица.

  Прочитај више »

 • ХАРАДИНАЈ ЈЕ ЗЛОЧИНАЦ – ОДМАХ РАСПУСТИТИ ИМПЕРИЈАЛИСТИЧКИ ХАШКИ СУД

  Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) најоштрије протестује против скандалозне одлуке империјалистичког Хашког трибунала да ослободи осведоченог ратног злочинца Рамуша Харадинаја.

  Прочитај више »

 • НКПЈ НА 14. МЕЂУНАРОДНОМ САСТАНКУ КОМУНИСТИЧКИХ И РАДНИЧКИХ ПАРТИЈА

  Крајем сваке године одржава се међународни састанак комунистичких и радничких партија, што представља најзначајнији радни скуп међународног комунистичког покрета у години. То је прилика да се сусретну комунисти, односно аутентичне марксистичко-лењинистичке снаге са свих континената.

  Прочитај више »

 • НКПЈ и СКОЈ ОБЕЛЕЖИЛИ 29. НОВЕМБАР – ДАН РЕПУБЛИКЕ

  28. новембра у сусрет прослави Дана Републике, у Београду, у сали Нови свет у Устаничкој 17, седишту Нове комунистичке партије Југославије и Савеза комунистичке омладине Југославије одржана је свечана академија посвећена Дану Републике.

  Прочитај више »