• НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА НКПЈ И СКОЈ

  Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) свим својим члановима и радним људима Србије и с простора наше социјалистичке домовине СФРЈ, тренутно разрушене од стране западног империјализма, шаљу ватрене револуционарне поздраве и честитке поводом нове 2014. године.

  Прочитај више »

 • СКАНДАЛОЗАН НАСТУП МИНИСТРА РАДУЛОВИЋА

  На Правном факултету у Београду, 26. децембра, одржана је трибина о предлогу новог Закона о раду на којој је говорио, између осталих, министар привреде Саша Радуловић. Трибину је организовала невладина организација Либертаријански клуб (ЛИБЕК), од раније позната као гласноговорна организација која практично-логистички заступа интересе капитала у Србији, а финансира се од стране западних фондација које промовишу неолибералне концепте у политици, економији, привреди...

  Прочитај више »

 • ЗАУВЕК ПАМТИМО ПРАЗНЕ КОЛЕВКЕ ИЗ ВРАНИЋА

  21. децембра 2013 године, навршило се тачно 70 година од једног од најкрвавијих и најбруталнијих злочиначних чинова у историји Југословенског и Српског народа.

  Прочитај више »

 • УСПЕШНО ЗАВРШЕН РАД 3. КОНГРЕСА СКОЈ-а

  У Београду, у седишту Нове комунистичке партије Југославије (НКПЈ), 21. и 22. децембра одржан је 3. конгрес Савеза комунистичке омладине Југославије (СКОЈ) под паролом „Борбено – доследно – с оптимизмом“. За учешће у раду Конгреса било је делегирано 25 чланова СКОЈ-а из свих крајева Србије.

  Прочитај више »

 • ПРОСЛАВЉЕНА 134.ГОДИШЊИЦА СТАЉИНОВОГ РОЂЕЊА

  НКПЈ је одржала свечану академију поводом 134. годишњице рођења четвртог класика научног со цијализма и дугогодишњег лидера Совјетског Савеза и међународног комунистичког покрета Јосифа Висарионовича Стаљина. Академија је одржана у сали “Нови свет“ у Београду у суботу 21.децембра 2013. године.

  Прочитај више »

 • СЛАВА ВЕЛИКОМ ЛЕЊИНУ, СТОП БАНДЕРОВСКИМ КВИСЛИНЗИМА

  НКПЈ најоштрије осуђује анти-комунистички и фашистички чин рушења споменика Владимиру Иљичу Лењину у Кијеву од стране разуларених бандита нео-нацистичке организације Свеукрајински савез „Слобода“.

  Прочитај више »

 • ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ ЗАКОНА О РАДУ И ЗАКОНА О ШТРАЈКУ

  У Београду10.12.2013. одржан је раднички протест „Радник није роб“ против предлога новог закона о раду и закона о штрајку. Организатор протеста је био Српски синдикални фронт, а у организационом одбору за реализацију овог протеста, као и на самом скупу, учествовала је и Нова комунистичка партија Југославије (НКПЈ) и Савез комунистичке омладине Југославије (СКОЈ).

  Прочитај више »